Brukardiskusjon:Ranveig

Hopp til navigering Hopp til søk
Arkiv
Køyr debatt!

Mal:Kategoriomdirigering

Hei. Du er god på komliserte maler, kanskje du kan hjelpe meg å lage en mal, har forsøkt ved å se på den uten å lagre og fikk det ikke til. Det gjelder den blå malen du ser her; Mal:Kategoriomdirigering https://no.wikipedia.org/wiki/Mal:Kategoriomdirigering

Du er sikkert klar over at det har vært mulig å flytte kategorier en stund nå og vi bør merke den tidligere brukte kategorien med en slik mal og ha dem i en egen kategori. Jeg tenkte å gå gjennom kategoriene og ordne det. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 7. januar 2015 kl. 09:47 (CET)

Det såg komplisert ut, ja. Men bruken av Lua o.l. ser berre ut til å gå ut på å laga ein fin tekstboks. Det er mogleg me kan klara oss utan? Eg har prøvd å laga malen med rein tekst for no så me kan sjå korleis han verker her. --Ranveig (diskusjon) 7. januar 2015 kl. 10:56 (CET)
Tusen takk, du er en engel! Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 7. januar 2015 kl. 11:10 (CET)
Engel --Ranveig (diskusjon) 7. januar 2015 kl. 11:20 (CET)

Ønsker å endre brukarnamn

Hei! Eg ser at Brukar:Fredrik er blokkert og lurer på om det er sjansar for å endre brukarnamnet mitt til Brukar:Fredrik. Dersom dette ikkje går, ønskjer eg å endre brukarnamnet mitt til Brukar:Fredrik Sandvik i staden.--Fredrik (diskusjon) 12. januar 2015 kl. 14:25 (CET)

Eg kan berre endra namn her på nn-wikipedia, så om du har ein global konto som du ønskjer å få nytt namn på må du nok spørja på Meta. Sjå meta:Changing username for info og meta:Steward requests/Username changes for å spørja. --Ranveig (diskusjon) 12. januar 2015 kl. 14:29 (CET)

Fargestofff

Hello ranweig, will you be so kind, to deleate the lemma at this side with three "f". There was a mistake in the first description on your WP. Thanks and regards -- Sweepy (diskusjon) 23. januar 2015 kl. 10:33 (CET)

Already deleted. ;-) --Ranveig (diskusjon) 23. januar 2015 kl. 10:35 (CET)
Thanks. -- Sweepy (diskusjon) 23. januar 2015 kl. 10:42 (CET)

bøker - bakgrunnsstoff eller verk

Hei, jeg ser du har flyttet oversikten over Tor Erik Jenstads publikasjoner til seksjonen Bakgrunnsstoff. Det har også vært vanlig i bokmålsversjonen av WP, men jeg synes det er litt gammeldags. Riktignok kommer man til oversikten via nettet, så det er på en måte en ekstern kilde, men det er samtidig en oversikt over hans utgivelser, og bør primært stå under verksliste, synes jeg, eller flyttes e-bøker og e-artikler automatisk til "Bakgrunnsstoff" her på nn:? Mediet bør være underordnet (trykt eller digital versjon), innholdet overordnet. Eller?? Kjersti Lie (diskusjon) 28. januar 2015 kl. 19:17 (CET)

Frå gammalt av har det vore vanleg å skilja mellom lenkjer innan ein Wikipedia, som ein kan bruka i artikkelteksten, og lenkjer til andre stader på nettet (sjå t.d. stilmanualen på Engelsk Wikipedia). Eg liker godt den gammaldagse ordninga, og synest eigentleg ikkje me burde ha lenkjer utanforståande nettstader i nokon del av artikkelteksten. Det er godt å gjera lesaren merksam på at dei ved å bruka lenkja vil forlata Wikipedia og til dømes koma til ein meir restriktiv nettstad. Eit oversyn over verk kunne også godt liggja som ei fotnote til verklista. --Ranveig (diskusjon) 29. januar 2015 kl. 09:51 (CET)
Takk for svar. Jeg er ikke enig, når det gjelder akkurat lenker til disse to basene, men jeg leser og forstår svaret ditt. Kjersti Lie (diskusjon) 2. februar 2015 kl. 16:28 (CET)
For sikkerhets skyld: Hvis en av bøkene i seksjonen "Litteratur" eller "Kilder" (plutselig) også finnes som e-bok, f.eks. gjennom bokhylla.no - da lar dere den fortsatt stå i denne seksjonen, antar jeg? Det er litt ulik praksis på dette & hint her og i no: Kjersti Lie (diskusjon) 3. februar 2015 kl. 08:51 (CET)
Nei, me skil ikkje mellom berre trykt og elektronisk materiale slik. Det er mogleg ting er lagt inn feil her og der, det er vel sånt som skjer. --Ranveig (diskusjon) 3. februar 2015 kl. 09:37 (CET)

Innbygde kommentarar

God kveld. Det dukkar ofte opp situasjonar der eg kunne tenkje meg å leggje ved kommentarar til artikkelteksten, gjerne noko liknande det som er vist nedanfor. Det er ofte vanskeleg å byggje inn forklaringar i teksten, og det har ein tendens til å øydelegge leseflyten. Finst det nokon måte å gjere dette på? Kan mal:Merknad duge til dette? Med helsing — Gaute snakk - epost - signér 3. februar 2015 kl. 20:43 (CET)

Merknadar

 1. [a] med acellulær meinast det at systemet ikkje er samansett av eller har relasjon til celler

Kjelder

 1. 1,0 1,1 H. Iversen, Olav (14. februar 2009). «betennelse». Store norske leksikon. Henta 2. februar 2015.
Ja, det skal faktisk gå an å gjera det med ref-systemet (mal:merknad ser ikkje ut til å vera så god). Eg har dessverre ikkje så mykje erfaring med dette, men Engelsk Wikipedia har ei grei forklaring. Det hadde vore veldig fint om du kunne prøva ut dette og melda tilbake om det verker! --Ranveig (diskusjon) 3. februar 2015 kl. 20:53 (CET)
Grupperinga verka greit, men det blir framleis noko uformelt med omsyn til vidare bruk sidan denne formateringa er lite generisk og delvis provisorisk. Eg tenkte eg kunne prøve å gjere litt om på mal:efn (evt. mal:mrk) og mal:merknad (evt. mal:merknadar) slik at desse kan brukast saman, og slik at merknadar blir merkte med minusklar, til skilnad frå kjelder som er merkte med tal. Eg er ikkje så driven på malar, men eg kan kikke litt på engelsk wikipedia sin {{efn}} og {{notelist}} og sjå om eg finn noko meining i det. — Gaute snakk - epost - signér 3. februar 2015 kl. 21:52 (CET)
Det hadde heilt klart vore fint å gjera det enklare, ja. Prøv gjerne om du får det til, og eg bidrar gjerne med innspel. --Ranveig (diskusjon) 3. februar 2015 kl. 22:25 (CET)

Forsøket med maskinoversettelse

Har du mulighet til å se på Brukar:Amire80-2015-02-09-01/Hadera? Er det noe jeg har oversett som er blitt feil? — Jeblad 9. februar 2015 kl. 20:53 (CET)

Eg fann eit par småfeil, men elles er det imponerande. --Ranveig (diskusjon) 9. februar 2015 kl. 22:57 (CET)

«Vassløyse»

Hei. Er «vassløyse» eit godt ord for dehydrering? mvh, — Gaute snakk - epost - signér 28. februar 2015 kl. 17:54 (CET)

Litt usikker. For meg høyrest vassmangel og vassløyse ut som noko som har med landjorda å gjera. I medisinsk samanheng (som eg går ut frå du er ute etter) trur eg nok dehydrering er litt meir vanleg. Det ser ut til at det er brukt ein del, også i nynorske tekstar, og «dehydrere» er eit oppslag i Nynorskordboka. --Ranveig (diskusjon) 1. mars 2015 kl. 08:35 (CET)
Okei, då trur eg at eg held meg til «dehydrering». Eg fann ikkje den forma i nynorskordboka, så eg blei litt usikker på om det fanst eit betre ord. Takk for hjelpa. — mvh, Gaute snakk - epost - signér 1. mars 2015 kl. 16:09 (CET)
Ikkje noko problem. Eg fann dehydrere ved å skriva inn førstedelen av ordet og lata den automatiske søkefunksjonen koma med resten. Slik er det av og til mogeg å finna ord som ikkje er oppførte i alle bøyingsformer. --Ranveig (diskusjon) 1. mars 2015 kl. 16:33 (CET)

Mal:Koord

Hei. Toolserver er lagt ned for en stund siden og det meste av innholdet er flyttet til Toolsflabs. Det medfører bl.a. at alle koordinater nå ikke fungerer. Se f. eks på artikkelen Grefsen kyrkje. Jeg går ut fra at det kan ordnes i Mal:Koord, men den er ganske komplisert og jeg tør ikke ta sjansen på å endre i en mal som brukes i så mange sider. Kan du ta en titt på det? Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 3. mars 2015 kl. 10:01 (CET)

Ja, det var ganske vanskeleg å finna staden der URL-en låg (Mal:Coor URL). Heldigvis var det ordna opp i, utan at for mykje var forandra, på no: og sv:, så det ser ut til å verka no. --Ranveig (diskusjon) 3. mars 2015 kl. 11:02 (CET)
Tusen takk! Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 3. mars 2015 kl. 11:04 (CET)

En annen ting; kategorisystemet for jernbane er «noget rod» - som danskene sier. Noen kategorier heter jern og andre jarn. Blir det ramaskrik om jeg rydder i det og flytter alle til jarn? Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 3. mars 2015 kl. 12:11 (CET)

Nei, trur ikkje det. Det er absolutt greiast med eitt system. --Ranveig (diskusjon) 3. mars 2015 kl. 15:23 (CET)

Wikispecies

Välkommen till Wikispecies, vi har ingen nynorsk medlem där! Dan Koehl (diskusjon) 7. mars 2015 kl. 10:54 (CET)

Sigourney Weaver

Hei! Ukens konkurranse på se, nn og nb er artikler som ligger i en av kategoriene Kvinner, Kjønnsroller, Feminisme. Brukar:Torfilm har utvidet artikkelen om Sigourney Weaver på nb og her på nn. På bokmålsutgaven kommer artikkelobjektets kjønn inn via Wikidata og ligger som en skjult kategori man ikke ser om man ikke har lagt det til i egne innstillinger. For at artiklene fra nn skal telle med når boten kjører, må artiklene her på nn få kategorien Kvinner lagt til manuelt ettersom vi ikke får det via Wikidata. Da du fjernet denne kategorien i Sigourney Weaver mistet han poeng. Jeg legger den tilbake igjen så kan den heller fjernes når konkurransen er over natt til 16. mars. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 7. mars 2015 kl. 17:27 (CET)

Orsak, det var ikkje meininga. Blir artiklane også telt med om dei ligg i ein underkategori (til Kvinner)? Det ville vore litt ryddigare å få dei på rett plass med ein gong. --Ranveig (diskusjon) 8. mars 2015 kl. 08:16 (CET)
Som regel pleier man å gå ned til 4 eller 5 i kategoritreet, men vet ikke hvordan det er denne gangen. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 8. mars 2015 kl. 10:58 (CET)
Då lar eg dei vera til konkurransen er slutt. --Ranveig (diskusjon) 8. mars 2015 kl. 11:32 (CET)
Tusen takk! :) Torfilm (diskusjon) 14. mars 2015 kl. 12:51 (CET)
Har fjernet det nå. Torfilm (diskusjon) 19. mars 2015 kl. 15:42 (CET)
Flott, då har eg kategorisert dei inn litt lengre nede. --Ranveig (diskusjon) 20. mars 2015 kl. 10:12 (CET)

Florence Grove

Florence Grove var faktisk av hankjønn, sjå en:Florence Crauford Grove. --Migne (diskusjon) 8. mars 2015 kl. 09:03 (CET)

Oops, takk for arrestasjon! --Ranveig (diskusjon) 8. mars 2015 kl. 09:07 (CET)

Wikidata

Hei! Vi bør om ikke så altfor lenge begynne å ta i bruk Wikidata slik andre språkversjoner gjør. På bokmål har det blitt tatt i bruk gradvis fra 2013, selv om det er langt igjen. De elementene som er lagt inn på bokmål er bl.a.

 1. Commonscat kommer inn i infoboks biografi og infoboks geografi
 2. {{IMDb}} henter data fra Wikidata både i infobokser og om man legger malen som ekstern lenke
 3. {{Autoritetsdata}} henter data fra Wikidata, malen heter {{Normdaten}} her på nn
 4. Objektets kjønn kommer inn via Wikidata og ligger som skjult kategori under artikler om personer. Man ser det når man har slått på tilleggsfunksjonen i innstillingene sine. Her er f. eks. artikler om kvinner på bokmål.

Dette gjøres bl.a ved hjelp av lua, om jeg har skjønt det rett. Jeg spurte bruker Haros hos oss om dette sommeren 2013. Som du ser skjedde det ikke noe mer her på nn da fordi jeg ikke fikk til dette med lua. Det er sikkert mulig å få hjelp/svar på spørsmål fra de som holder på med en del av dette på bokmål om vi trenger det, det er bl. annet Haros, Cocu og Chameleon222. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. mars 2015 kl. 22:43 (CET)

Eg er heilt for det. Eksperimenterte med det tidlegare i infoboks for fotballklubbar. Vart aldri ferdig, for eg venta på meir data i wikidata som ikkje kom. --Frokor (diskusjon) 10. mars 2015 kl. 22:56 (CET)
Har kopiert over modulane som trengs for autoritetsdata (mal:normdaten2). Ser ut til å fungere fint. Har lagt inn døme på Tom Petty. Om de syns han er grei skal det berre vere å flytte han til mal:normdaten og så skal alle artiklane som bruker denne vere oppdaterte.
Mal:Imdb wikidata hentar no data frå Wikidata. Malane me nyttar kan overførast til denne, men det er ein jobb å gjere å legge inn IMDb-ID på artiklane som manglar dette i Wikidata, sidan malen berre fungerer om IDen finst.
Fantastisk! Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. mars 2015 kl. 23:30 (CET)
Då er commonscat lagt inn for infoboks biografi og geoboksen. Vert berre vist når denne finst på Wikidata, noko eg trur gjeld dei fleste artiklar som har lenkje til Commons. Har også lagt til kjønn-kategori i infoboksen når kjønn finst på wikidata, som då kjem fram automatisk i alle biografi-artiklane, men har ikkje skjult kategoriane (enno). --Frokor (diskusjon) 11. mars 2015 kl. 00:32 (CET)
Flott, her blei mykje gjort mens eg sov! Eg har eit par forslag. Eg synest «autoritetsdata» er litt lettare forståeleg enn «normdaten», som vel berre er henta inn frå Tysk Wikipedia. Me kan vel droppa det tyske namnet. I tillegg synest eg desse veldig omfattande kjønn-kategoriane bør skiljast ut for seg, sidan kategori:menn og kategori:kvinner er overkategoriar og burde vera meir oversiktlege. Kva med kategori:einskildmenn og kategori:einskildkvinner, på same måte som kategori:einskildspråk? Dei treng kanskje ikkje skjulast. --Ranveig (diskusjon) 11. mars 2015 kl. 10:12 (CET)
Har endra malen no og flytta Mal:normdaten. --Frokor (diskusjon) 11. mars 2015 kl. 10:55 (CET)
Supert (og bra du ikkje tok med skrivefeilen min...) --Ranveig (diskusjon) 11. mars 2015 kl. 15:19 (CET)

Kva med

Ja, den ser jo søt ut! --Ranveig (diskusjon) 22. mars 2015 kl. 09:32 (CET)

Og Irsk setter; Irsk terrier. --Windell (diskusjon) 25. mars 2015 kl. 19:14 (CET)

Her var det mykje nytt! Eg har gjort eit par endringar, som å ta ut ein setning som var kopiert frå ei nettside. Det er brot på opphavsretten (copyright) og høyrer ikkje heime på Wikipedia. Elles bra. --Ranveig (diskusjon) 26. mars 2015 kl. 10:08 (CET)
Det er brot på opphavsretten, hvar? --Windell (diskusjon) 26. mars 2015 kl. 23:51 (CET)
-Er det? -. Irsk setter er en jakthundfugl, og da spesielt på storfugl. --Windell (diskusjon) 26. mars 2015 kl. 23:53 (CET)
Ikkje den, det var berre bokmål. Men skildringa (langhåret, harmonisk osb.) var teken direkte frå hunderase.no. --Ranveig (diskusjon) 27. mars 2015 kl. 09:09 (CET)

Koord

Hei! Det er noe galt med koordinatene, se f.eks. i artikkelen Kjosfossen, til venstre oppe med rød skrift: Mal:Koord/input/feil2 Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 24. mars 2015 kl. 09:54 (CET)

Eg kjenner ikkje denne malen så godt, men problemet var at det stod type=waterfall der det verker som om det skulle stått type:waterfall. Den manglande feilmeldinga er i det minste borte. --Ranveig (diskusjon) 24. mars 2015 kl. 14:38 (CET)

Hoax

Ranveig, det existere ikkje en http://www.hunderase.no/tag/d/ ein hunderase som Dogge... det er : Molosser og dogge kanskje en Hoax https://no.wikipedia.org/wiki/Hoax ...: kanskje må slettes. --Windell (diskusjon) 25. mars 2015 kl. 22:31 (CET)

 • Finns bare Pinscher-, schnauzer-, molossar og sennenhundar (FCI gruppe 2), som hunderase. Ikkje dogge. --Windell (diskusjon) 25. mars 2015 kl. 22:40 (CET)
Det er ikkje ein hunderase, men ein hundetype. Sidan det finst kjelder for dette, kan han få stå. --Ranveig (diskusjon) 26. mars 2015 kl. 10:09 (CET)
Jaha . --Windell (diskusjon) 26. mars 2015 kl. 23:50 (CET)

Giftige plantar

Hei. Trur du ein også bør ha med plantar som berre er mildt giftige eller som er giftige for andre dyr enn menneske (husdyr, drøvtyggjarar osb.) i kategorien Giftige plantar? – mvh Gaute snakk - epost - signér 27. mars 2015 kl. 16:56 (CET)

Tja. Det er vel ein glidande skala mellom «vanleg» giftige og svært giftige plantar òg. Dei som kan føra til meir enn mildt ubehag bør kanskje vera med. Det hadde kanskje vore greitt med eigne kategoriar eller kanskje betre, lister, for plantar som visse husdyr er særskild utsette for. Men det kan jo bli ein jobb, for det ser ikkje ut som andre wikiar har slike oversyn. --Ranveig (diskusjon) 27. mars 2015 kl. 17:23 (CET)
Sant, det er jo som regel slik at alt er giftig i store nok kvanta, så det er vel kanskje naturleg å berre ha med dei plantane som er akutt (og subakutt) giftige for menneske i denne kategorien. Så kan dei plantane som er giftige for husdyr og liknande få seg ei eiga liste. Ei slik liste vil jo truleg vere av interesse for bønder og andre som driv dyrehald. Eg la merke til at engelsk wiki har ei liste over plantar som er giftige for hestedyr, som kanskje kan jobbast ut ifrå. Eg trur ikkje dette er ein jobb for meg, i alle fall ikkje nett no, men då veit me uansett at dette er noko som kan gjerast. – mvh Gaute snakk - epost - signér 27. mars 2015 kl. 17:54 (CET)

Mal:Geogruppe

Hei og god påske! Du, Mal:Geogruppe bruker fremdeles Toolserver i koden i stedet for Toolsflabs slik at den ikke fungerer. Er det noe du kan kikke på? Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 4. april 2015 kl. 09:49 (CEST)

Eg har sett, men trur det treng meir kikking og grunning. Skal sjå om det blir orden på det over påskehelga (og om andre kan meir, må dei gjerne fiksa i veg). --Ranveig (diskusjon) 4. april 2015 kl. 16:45 (CEST)
Den er grei! Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 4. april 2015 kl. 16:53 (CEST)
Eg aner framleis ikkje korleis dette er meint å verka, men ved å henta inn en:Template:GeoGroups til Mal:Alle koordinatar har eg i det minste fått noko anna enn eit feilresultat på Open Street Map ved Kategori:Kyrkjer i Møre og Romsdal. Det er jo oppmuntrande. -- Ranveig (diskusjon) 5. april 2015 kl. 08:59 (CEST)
Så flott! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 5. april 2015 kl. 09:32 (CEST)

Hunderase

Flott! --Ranveig (diskusjon) 14. april 2015 kl. 10:29 (CEST)

http://www.hunderase.no/ungarsk-vizsla/

Dette er en hund som ønsker å være med sine eiere 100% av tiden. Selv om den er ganske aktiv, er den gjennomsnittlige Vizsla definitivt en kosehund og vil prøve å plassere seg så nært som mulig til sin eier til enhver tid. Dette kan faktisk føre til noen problemer ettersom den gjennomsnittlige Vizslaen kan være vanskelig å lære å gå skikkelig i bånd ved turgåing. Denne rasen har også en tendens til å lide av svært alvorlig separasjonsangst, og bør ikke være alene i lange perioder. Denne rasen er kjent for å danne usedvanlig nære bånd og er kjent for å være en av de mest lojale av alle slike raser. Men de fleste Vizslaer er veldig vennlige med fremmede. Gjennomsnittlige Vizslaer ser hver og en den møter som en potensiell venn, og er ivrig etter å gjøre sitt bekjentskap. En Vizsla ville blitt en usedvanlig dårlig vakthund ettersom de fleste rasemedlemmer ville la en røver ta alt fra et hjem og deretter følge dem til sin lastebil logrende og glade.

--Windell (diskusjon) 13. april 2015 kl. 22:10 (CEST)

 • Halen er gulrotforma ..:) det va flott. --Windell (diskusjon) 11. mai 2015 kl. 17:36 (CEST)
Ja, eg fekk formuleringa frå Store Norske. --Ranveig (diskusjon) 11. mai 2015 kl. 18:00 (CEST)

:

Ranveig .... må slettes ... Cthulhu-mytologien--Windell (diskusjon) 16. april 2015 kl. 13:42 (CEST)

Translating the interface in your language, we need your help

Hello Ranveig, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
For å legge til eller endre omsetjingar for alle wikiar, nytt translatewiki.net, lokaliseringsprosjektet til MediaWiki.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 26. april 2015 kl. 16:07 (CEST)

?

No Name ... ? --Windell (diskusjon) 4. mai 2015 kl. 13:45 (CEST)

Herøy i Møre og Romsdal

Hei. Jeg har en langtidsplan hvor jeg går gjennom alle fylkene med underliggende kommuner, oppretter flere kategorier + legger inn på Wikidata osv. I tillegg har jeg flyttet på en del kategorinavn for at ting til slutt skal bli likt i alle kommunene. Jeg begynte med Sogn og Fjordane for en stund siden og holder nå på med Møre og Romsdal. Hvis du ser på kategorien Kategori:Kommunar i Møre og Romsdal, så heter Herøy Kategori:Herøy kommune i Møre og Romsdal for å skille den fra Kategori:Herøy kommune i Nordland. Hvis du åpner kommunekategorien vil du se at alle underliggende kategorier har tilføyelsen på Sunnmøre i stedet for i Møre og Romsdal som ville vært det naturlige for å skille den fra den andre, hvor det er brukt i Nordland. Er dette noe dere har diskutert tidligere og blitt enige om? Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 27. mai 2015 kl. 10:44 (CEST)

Eg kan ikkje hugsa at kategoriane er blitt diskutert. Men det ville jo vore naturleig om dei hadde den same namneforma som kommuneartikkelen. -- Ranveig (diskusjon) 27. mai 2015 kl. 13:45 (CEST)
Ja, enig. Takk for svar. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 27. mai 2015 kl. 16:53 (CEST)

Beftett

Jeg ser at en IP har endret mal beftett fra 2012 til 2014 slik at året er endret i alle artikler malen er i bruk.diff Er tallene oppdatert? Hvis ikke blir jo dette helt feil. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 29. mai 2015 kl. 19:59 (CEST)

Ja, det ser ut til at Mal:Folkemengd norske tettstader er blitt oppdatert. --Ranveig (diskusjon) 30. mai 2015 kl. 08:28 (CEST)
Så flott! Takk. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 30. mai 2015 kl. 09:08 (CEST)

Kvifor har du så rart etternamn?

Fint etternamn, det er ikkje det, men det er litt rart ...

Autoritetsdata

...er ein genial mal! Supert at du la han inn på friidrettsfolka. HallvardLid (diskusjon) 14. juni 2015 kl. 20:02 (CEST)

Ja, den er ikkje dum. Vidunderleg teknologi gjer forresten også at kjønn-kategoriar blir lagt til av dei fleste infoboks-malane også, i tilfelle du ikkje var klar over det (burde kanskje dokumenterast...) --Ranveig (diskusjon) 15. juni 2015 kl. 09:31 (CEST)
Ok! Nei, det var eg ikkje. Eg er fortsatt litt ny til systemet med kjønnskategoriar, eg trur det blei gjennomført seinast i vår..? Eg la uansett ikkje kjønn inn systematisk på friidrettsutøvarane, som du kanskje såg. Økta i går dreidde seg fyrst og fremst om å laga kategoriar for land+idrettsgrein når det fanst meir enn to utøvarar i same sporten frå same landet. Så la eg inn kjønnskategoriar nokre stader i same slengen når eg såg at det mangla. HallvardLid (diskusjon) 15. juni 2015 kl. 09:59 (CEST)
Ja, eg konkluderte med at så hadde skjedd med mitt Sherlock Holmes-auge. Det var fint at du løfta artiklane fram så eg hugsa eg hadde gått frå ein halvgjort jobb. --Ranveig (diskusjon) 15. juni 2015 kl. 10:12 (CEST)
Takk for det! Eg har no lese meg litt opp på Autoritetsdata og kjønnskategoriar. Forsøkte nettopp å leggja inn malen i Ian McKellen, men der fekk eg ingen effekt av malen. Eg trudde malen skulle henta info direkte frå IMDb i skodespelarartiklar? Kan du ta ein kikk og sjå kva som kan endrast? HallvardLid (diskusjon) 15. juni 2015 kl. 10:17 (CEST)
Han bruker data frå Wikidata. McKellen ser ikkje ut til å vera lenkja dit enno. --Ranveig (diskusjon) 15. juni 2015 kl. 10:20 (CEST)
Sjå der blei det liv i malen, ja! Siste spørsmål. Eg oppfatta at wikidata-systemet skulle laga interwikilenkjer mellom artiklar automatisk, men dette har ikkje skjedd med nokon av artiklane som eg har skrive etter 11. juni. I dag gav eg opp og begynte å lenkja sjølv i staden. Er det vanleg med nokre dagars ventetid før lenkinga skjer? HallvardLid (diskusjon) 15. juni 2015 kl. 10:34 (CEST)
Så vidt eg veit må nokon lenkja artikkelen til Wikidata på eit eller anna vis, anten frå artikkelen sjølv eller frå Wikidata. Og skjer resten automatisk. --Ranveig (diskusjon) 15. juni 2015 kl. 10:36 (CEST)

Liten verdsarvmal

Hei Ranveig. Jeg opprettet Mal:Infoboks verdsarv liten etter kopi av den på nb for ganske lenge siden, men ett eller annet gjør at den ikke fungerer. Malen er grei å bruke f.eks. på Urnes stavkyrkje. Klarer du å finne ut hva som er feil med malen? Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 8. juli 2015 kl. 10:13 (CEST)

Meiner du at han ikkje er lukka når han er brukt i dei andre artiklane? Det kan han bli om du legg inn stadus=autocollapse. Han lukkar seg på Urnes stavkyrkje fordi han står saman med andre slike malar. Elles ser eg ikkje noko anna problem med malen. --Ranveig (diskusjon) 8. juli 2015 kl. 10:54 (CEST)
Malen er ikke i bruk noe sted. Slik ser den ut med info om Urnes.
UNESCO si liste over verdsarv
Flag of UNESCO.svgInnskriven ved UNESCO sin 3. sesjon i 1979 som den 58. verdsarvstaden.
BakgrunnsstoffUNESCO: Urnes stavkyrkje
Ah, ops. Mal:Infoboks bruker nok ulike parametrar på no: og nn:. Det ser kanskje litt betre ut no? --Ranveig (diskusjon) 8. juli 2015 kl. 12:36 (CEST)
Fantastisk! Tusen takk! Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 8. juli 2015 kl. 12:41 (CEST)

Flaum

Hei, Ranveig! Kunne du tenkja deg å illustrera artikkelen om Oktoberflaumen i 2014? Du må gjerne også redigera teksten viss du finn noko. HallvardLid (diskusjon) 16. juli 2015 kl. 15:52 (CEST)

Ja, det var dessverre ikkje så lett å finna frie bilde nett av flaumen (folk hadde kanskje anna å gjera då...), så det nest beste må vel vera å finna relevant illustrasjonar av stadene det er snakk om. Eg gjekk også gjennom litt teiknsetjing. Flott artikkel, han tyder på at det er best å skriva om ei slik dagsaktuell hending ei viss tid etterpå. --Ranveig (diskusjon) 16. juli 2015 kl. 20:55 (CEST)
Der såg han brått litt meir estetisk ut, ja! Takk for det, eg blei fornøgd med han sjølv! Og du har nok rett i det du skriv - om ein ventar ei tid med å skriva om noko dagsaktuelt, slepp ein òg mange oppdateringar etter som tida går. HallvardLid (diskusjon) 17. juli 2015 kl. 11:07 (CEST)

Topografisk kart over Livingston Island, Greenwich, Robert, Snow og Smith Islands

Dear Ranveig, I wonder why you have removed that topographic map from the following articles:

Delyan Point Dupnitsa Point Suhindol Point Chaos Reef‎ Dalgopolbreen‎ Gramadabreen Dragomanbreen‎ Villagra Point Cape James Antim Peak‎ Zavet Saddle‎ Vardim Rocks Vietor Rock‎ Batak Point‎ Jireček Point‎ Gregory Point‎ Garmen Point‎ Chuprenebreen‎ Vedena Cove‎ Hisarya Cove Glozhene Cove‎ Cabut Cove Vodoley Rock‎ Osmar Strait‎ Gruev Cove‎ Imeon Range Evlogi Peak Slatina Peak‎ Slaveykov Peak‎ Sevlievski Peak‎ Riggs Peak‎ Neofit Peak‎ Galiche Rock Bourchier Cove‎ Skaptopara Cove‎ Shopski Cove‎ Iquique Cove‎ Haskovo Cove‎ Hardy Cove Armirabreen Alepu Rocks Krivodolbreen‎ Onogur Islands‎ Ongley Island‎ Graovo Rocks‎ Skrino Rocks‎ Guayaquil Bay‎ Lakatnik Point Lista Point Kramolin Cove Jorge Island‎ Letnitsabreen‎ Ovechbreen Vetrinobreen Voluyak Rocks‎ Eliza Rocks‎ Priboy Rocks‎ Stackpole Rocks‎ Sally Rocks‎ Frederick Rocks Hell Gates English Strait‎ Elin Pelin Point‎ Buchino Rocks Okol Rocks Tvarditsa Rocks‎ Pashukbreen‎ Maglizh Rocks‎ Razlog Cove Makresh Rocks Madan Saddle‎ Mount Pisgah på Smith Island‎

The map is a suitable illustration as it shows the relevant geographical features. Apologies for not communicating in Norsk. Best, Apcbg (diskusjon) 21. juli 2015 kl. 11:44 (CEST)

The map was far below the text of those articles and captioned in English; fixing the positioning and text is a lot of work which I did in a lot of other places. The fact that one has to click through several times to a larger version to see the feature discussed also makes it less useful for those articles. --Ranveig (diskusjon) 21. juli 2015 kl. 21:26 (CEST)
I would be prepared to edit these articles, restoring and relocating the map captioned in Norwegian, as in the Imeon Range example. Apcbg (diskusjon) 22. juli 2015 kl. 08:06 (CEST)
That's great, I would certainly not revert that. --Ranveig (diskusjon) 22. juli 2015 kl. 08:20 (CEST)
Done. Best, Apcbg (diskusjon) 22. juli 2015 kl. 09:59 (CEST)

Tilleggsfunksjonar

Det ser ut til at Tillegsfunksjonane våre ikkje virkar lenger. Me må bruke Resource Loader for å få dei tilbake. Er usikker på korleis me skal gå fram. --Frokor (diskusjon) 15. august 2015 kl. 11:35 (CEST)

Det var ikkje ei veldig brukarvennleg brukarrettleiing, nei. Eg har prøvd å gjera slik no: har gjort det for HotCat i MediaWiki:Gadgets-definition - me får sjå om det verker først. --Ranveig (diskusjon) 15. august 2015 kl. 15:02 (CEST)
Ja, no er HotCat tilbake. Eg har no prøvd å leggja [ResourceLoader] til alle dei andre tilleggsfunskjonane òg. Eg veit ikkje om eg bruker dei så mykje, så det kunne vore fint å få tilbakemelding om dei verker att. --Ranveig (diskusjon) 15. august 2015 kl. 15:10 (CEST)
Si ifra om det dukker opp problemer, mulig jeg kan hjelpe. Prøer å styre unna en del kode laget av andre, det begynner å bli veldig mye som ikke er vedlikeholdt. Er det mye fiksing må det vel til noen ekstra rettigheter, det er enklere slik, men en ikke-nynorskmann kan få problemer i nynorskland… — Jeblad 15. august 2015 kl. 15:36 (CEST)

Liv and Maddie

Could you create this page? I like the show. It's a show about two twin girls who are best friends. 2602:30A:C037:A450:39B8:1BD:38FD:DEEC 5. september 2015 kl. 04:28 (CEST)

Sure, I might do that. I deleted it because there seemed to be too many mistakes in it for it to be reliable. --Ranveig (diskusjon) 5. september 2015 kl. 10:58 (CEST)
It was copied from Austin & Ally is why. Which is another article needing improvement. Which one will you work on first? Another one needing improvement is Victorious. 2602:30A:C037:A450:8CB2:1589:6BB6:EDED 7. september 2015 kl. 16:23 (CEST)

Er du sikker?

Hei Ranveig. Kan du gi meg ei grunngjeving for denne endringa? Dersom dette skal vere rettesnor for tilsvarande tilfelle, er eg redd eg har eit stort arbeid i vente med dei rundt 2000 Hellas-relaterte artiklane eg har starta, pluss dei som var der frå før. Beste helsing --T*U (diskusjon) 3. november 2015 kl. 08:34 (CET)

Grunngjevinga mi er at Símandra framleis er eit gresk namn, berre skrive etter norske transkripsjonsreglar. Aten er derimot eit norsk namn på ein stad som har eit anna gresk namn. Dette er ikkje så viktig at du treng gå gjennom 2000+ artiklar akkurat, men eg meiner det er meir presist. --Ranveig (diskusjon) 3. november 2015 kl. 10:38 (CET)
Eg er ikkje så sikker på om eg er samd. På gresk ville ein heilt sikkert ikkje skrive Símandra om ein skulle bruke det latinske alfabetet. Dei har ingen heilt faste transkripsjonsreglar, men det ville nok bli Simantra (som på engelsk). Men korkje Símandra (norsk), Simandra (tysk), Simantra (engelsk), Симандра (bulgarsk) eller هالكيديكي (arabisk) er det greske namnet, det er det berre Σήμαντρα som er. Formuleringa "Símandra (gresk skrift Σήμαντρα)" gir inntrykk av at det greske namnet er Símandra, men at det òg kan skrivast med gresk skrift. Slik er det jo ikkje.
Eg veit at det ikkje er eit fullgodt argument å vise til andre Wikipedia-artiklar, men eg må konstatere at alle dei døma eg finn på nynorsk Wikipedia som handlar om stadnamn med andre alfabet, følgjer same oppskrift som eg har brukt. Eg ser òg at alle artiklar eg har slått opp på ulike Wikipediar om greske stadnamn, følgjer dette mønsteret.
Dømet med Aten er greitt nok, men Moskva heiter då Moskva på norsk sjølv om det "tilfeldigvis" er identisk med ein korrekt transkripsjon frå russisk? Det same meiner eg må gjelde Thessaloníki, Ródos ... og Símandra! --T*U (diskusjon) 3. november 2015 kl. 14:17 (CET)
Greitt, me treng ikkje vera samde om dette. Eg meiner framleis det er ein forskjell på å representera eit namn frå eit språk med eit anna skriftsystem slik at ein nordmann kan uttala det tilnærma rett, og å omsetja det eller bruka ei historisk form. Men eg pleier i alle høve berre endra språk til skrift når eg går gjennom ein artikkel med andre manglar. Sidan «dine« artiklar som regel er i orden, kjem det truleg ikkje til å skje så ofte. --Ranveig (diskusjon) 3. november 2015 kl. 14:59 (CET)
Greitt! --T*U (diskusjon) 3. november 2015 kl. 15:50 (CET)

Den norske visebølgja

Kommentaren "«» for visetitlar, kursiv for program" kan diskuterast. Det er ulike kulturar her. For å sitere Korrekturavdelingen.no under overskrifta "Kursiv ved boktitler etc. i stedet for anførselstegn": "Særlig i bøker er kursiv den foretrukne utheving av boktitler og kunstverk. I pressen er bruk av anførselstegn mer vanlig." For meg er ei vise eit kunstverk. Det er også eit musikkalbum, og der har du ikkje bytta ut kursiveringa. Eg ser at Store Norske-artikkelen om Alf Prøysen også bruker sitatteikn for visetitlar, men kursiv for boktitlar. For meg blir dette inkonsekvent. Og der blir ingen av delane brukt for programtitlar. Det siste trur eg er det mest vanlige i norske tekstar. --Idarlind (diskusjon) 25. november 2015 kl. 14:08 (CET)

Ja, det er tydelegvis mange praksisar ute og går, men den forma som er relativt på Nynorsk Wikipedia følgjer denne tilrådinga frå Språkrådet: «Hermeteikn kan brukast kring namn på sjølvstendige kunstverk som bøker, filmar, musikkstykke, plater osv. og kring namn på båtar, bygningar o.l. [...] Kortare tekster (artiklar, noveller, songar, dikt o.l.) står gjerne i hermeteikn («Til min Gyldenlak» av Wergeland).» [1] Flott med grundig gjennomgang av artikkelen, forresten. --Ranveig (diskusjon) 25. november 2015 kl. 15:38 (CET)

Request

Greetings.

Could you create a long and detailed article about the prominent Turkish economist no:Dani Rodrik in Nynorsk?

(If not, could you pass this request to other users in Nynorsk Wikipedia who might be interested in creating this article?)

Thank you.

I'm sorry, but that is not a topic that's high on my list of priorities. --Ranveig (diskusjon) 27. november 2015 kl. 14:25 (CET)

Vekas konkurranse

Hei! Eg deltek i "Vekas konkurranse" etter dei retningslinene som er sette opp på BM-Wikipedia. Der skal ein òg kunne opprette artiklar på NN-Wikipedia. Det er ein bot som held orden på kven som har skrive kva - og som reknar ut poeng. Eg var tidlegare registrert med poeng for artiklane Tiger Garté og Sadako Sasaki, men no er brått alle poenga borte. Eg veit ikkje, men har ein mistanke om at det kanskje er av di du oppdaterte "Ynskjelista" og fjerna fullførte artiklar. Litt dumt når ein tek del i ein konkurranse ... Eller kanskje har du ei anna forklåring på kva som har skjedd? Med beste helsing --Mynas-19 (diskusjon) 5. januar 2016 kl. 15:53 (CET)

Ja, det kan sjå ut som om mistanken din er rett. Eg skal rulla tilbake endringa mi, så kan ho berre leggjast inn att når konkurransen er over. Takk for at du bidreg! --Ranveig (diskusjon) 5. januar 2016 kl. 17:00 (CET)
Takk for attenderullinga. Ho kan vel gjerast om att etter at konkurransen er ferdig, tenkjer eg, Takk også for hjelp med å leggje til malar m.v. på Sadako Sasaki. --Mynas-19 (diskusjon) 5. januar 2016 kl. 17:14 (CET)

Solum forlag/Solum Forlag

Hei - og orsak! Eg oppretta artikkelen Pepsikyss som refererer til "Solum forlag". Diverre hadde eg skrive forlagsnamnet med liten f - og det gav raud lenke. Difor oppretta eg "Solum forlag" som ny artikkel. No ser eg at Solum allereie har ein betre artikkel, bokstavert på rett måte: "Solum Forlag". Dimed kan du berre slette artikkelen min. Det var ikkje meininga å lage rot her! Men kanskje bør det vere ei omdirigering frå "Solum forlag" til "Solum Forlag" slik at ikkje andre gjer same feilen som eg. --Mynas-19 (diskusjon) 9. januar 2016 kl. 18:57 (CET)

Ja, det er nok best med omdirigering i slike høve. Eg prøvde å dra saman dei to artiklane til ein betre ein i same slengen. Då blir det ikkje rot, men rydding... --Ranveig (diskusjon) 10. januar 2016 kl. 09:08 (CET)

Takk for suveren innsats

Du er høgt og lågt heile tida, det imponerer! Eg har ikkje vore lenge på nynorsk-Wikipedia, men ser allereie no at det ikkje ville fungert utan innsatsen din med å attenderulle, blokkere og fikse alt som fiksast skal. Stor ros til deg. (Eg postar det her - på diskusjonssida di, for i "Samfunnshuset" er det tydelegvis ikkje så mykje respons). --Mynas-19 (diskusjon) 19. januar 2016 kl. 16:38 (CET)

Takkar så mykje! Ja, diskusjonssida er kanskje beste staden for personlege merknadar. --Ranveig (diskusjon) 19. januar 2016 kl. 20:57 (CET)
Og rosen blir sett av andre, sjølv om han er skriven på ei privat diskusjonsside. Og vi andre nikkar, og tenkjer flott! Flott at vi har fått nye brukarar som tilogmed ser at det er folk her som fortener skryt! --Knut (diskusjon) 19. januar 2016 kl. 22:29 (CET)
Absolutt! --Ranveig (diskusjon) 20. januar 2016 kl. 11:33 (CET)

Heisann

Hei, takk for at du retta den Melissa Horn sida, dette set eg pris på.--Cm09181992 (diskusjon) 23. januar 2016 kl. 12:51 (CEST)

Autoritetsdata igjen

Hei Ranveig! Kan du få lagt inn GeoNames, SSR (navn), BR orgnr og Cristin i malen? Sikkert flere også, men det var de jeg kom på i farten. En annen ting er at vi snart bør begynne å bruke infoboks biografi-mal som henter info fra Wikidata. Da får man mye info gratis. Vi har hatt det en stund på bokmål nå. Kan sikkert få tips og hjelp av Jeblad, han er en kløpper på dette. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 8. februar 2016 kl. 10:40 (CET)

Eg henta inn modulen som ligg på no: og som ser ut til å ha ein del av desse. Det er berre å håpa at det ordnar seg, for modular kan eg lite om. --Ranveig (diskusjon) 8. februar 2016 kl. 12:37 (CET)

Skal vi spørre Jeblad om han kan legge inn malen med boten sin i artiklene slik jeg har skrevet på samfunnshuset ? --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. mars 2016 kl. 11:55 (CET)

Eg synest det er ein god idé, men me bør kanskje venta litt og sjå om nokon har motførestillingar. --Ranveig (diskusjon) 10. mars 2016 kl. 14:26 (CET)
Det er greit! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. mars 2016 kl. 15:10 (CET)

Elster den yngre og eldre

Hei! Ta en titt på https://nn.wikipedia.org/wiki/Kategori:Forfattarar_fr%C3%A5_F%C3%B8rde og Kristian Elster d.e. og Kristian Elster d.y.. Den ene er kategorisert under D, den andre under E. Jeg kan ikke se at de er forskjellige i levdemalen, den ene står med |Elster d.y., Kristian og den andre med |Elster d.e., Kristian. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 11. februar 2016 kl. 11:01 (CET)

Eg aner ikkje kvifor, men problemet ser ut til å vera at dødsstaden var fylt inn med pipe i staden for er lik-teikn. Sorteringa ser ut til å vera grei no. --Ranveig (diskusjon) 11. februar 2016 kl. 12:40 (CET)
Takk! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 11. februar 2016 kl. 12:52 (CET)

Norske lyrikarar og Norske diktarar

Hei! Det er noe som ikke helt stemmer i kategorisystemet for forfattere. Kategorien Norske lyrikarar er opprettet på Wikidata uten å ha blitt knyttet opp mot de andre språkversjonene og det ser derfor ut som om nynorsk er den eneste som har denne kategorien, men det er ikke slik. Kategorien Norske diktarar er knyttet til Wikidata mot f.eks. Norske lyrikere på bokmål og alle de andre språkversjonene. I nynorskordboka er en diktar beskrevet som: diktar m1 (jamfør norr. diktari 'person som stilar noko, formar ut noko skriftleg'; av dikte) person som skriv dikt (I,1) eller skjønnlitteratur i det heile; forfattar, salmediktar og lyrikar som: lyrikar m1 (frå ty.; sjå lyrisk) person som skriv lyrikk

Er det nødvendig å ha to kategorier for dette? Mange av de oppslagene som ligger under Norske diktarar kan omkategoriseres til lyrikarar og evt. andre underkategorier av Norske forfattarar. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 15. februar 2016 kl. 11:26 (CET)

Det er nok litt rot innan dikting/lyrikk/poesi-kategoritreet, ja, som bør ryddast. Diktarar til lyrikarar kan nok vera ein god stad å starta. --Ranveig (diskusjon) 15. februar 2016 kl. 11:52 (CET)
Ok, jeg skal begynne på det i løpet av dagen. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 15. februar 2016 kl. 11:56 (CET)

Esben Esther Pirelli Benestad

Kvifor attenderulla di endringa mi igjen? Hen er akseptert språkbruk i følge språkrådet "Han, ho eller hen" McLennonSon (diskusjon) 8. april 2016 kl. 18:08 (CEST)

Snøggsletting

Hei. Skal sider som bør snøggslettast, berre merkast med snøggslettingsmalen, eller skal dei merkast med kategori for snøggsletting også? --Gaute13 (diskusjon) 19. april 2016 kl. 10:10 (CEST)

Malen skal leggja dei inn i kategorien av seg sjølv, så det er nok med den. --Ranveig (diskusjon) 19. april 2016 kl. 10:05 (CEST)
Takk for raskt og oppklarende svar! --Gaute13 (diskusjon) 19. april 2016 kl. 10:10 (CEST)

Filer NowCommons

Can you delete files in Kategori:No på Commons? 91.9.122.89 29. april 2016 kl. 23:23 (CEST)

I'm sorry, but we prefer to keep them around. These are files the community or the creators wish to keep an eye on as local uploads. --Ranveig (diskusjon) 30. april 2016 kl. 08:12 (CEST)
Can you point to a place where "the community" made such a decision for File:Chal phoot.ogg and File:Nehi boss.ogg? 91.9.107.247 30. april 2016 kl. 08:28 (CEST)
This was a personal decision made by the creator. --Ranveig (diskusjon) 30. april 2016 kl. 08:29 (CEST)

Hei! Beklager hvis det ble brydderi med den tulleartikkelen i ste (var godt ment!), var på tur å slette den igjen men du kom meg i forkjøpet! :)

Ha en fin kveld!

Takk for det. Me hadde sjølvsagt sett meir pris på skikkelege bidrag, men det er ikkje så vanskeleg å fjerna tøys, heldigvis. --Ranveig (diskusjon) 24. mai 2016 kl. 20:10 (CEST)

Thank you

Thank you very very much Ranveig for your help! I am so grateful and may you and Norsk Nynorsk Wikipedia prosper! --Per Angusta (diskusjon) 3. juli 2016 kl. 02:35 (CEST)

No problem! --Ranveig (diskusjon) 3. juli 2016 kl. 09:34 (CEST)

Universitetsmuseenes fotoportal

Eksempel på bilde fra Kulturhistorisk museum i Oslo.

Hei, Ranveig. Du laster opp en del bilder til Commons har jeg sett. Tenkte å gjøre deg oppmerksom på at det finnes noe som heter Universitetsmuseenes fotoportal med tusenvis av bilder som er lagt ut med lisens vi kan bruke på Commons. Portalen har bilder fra samlingene til Arkeologisk museum, Kulturhistorisk museum, Naturhistorisk museum, NTNU Vitenskapsmuseet, Tromsø Museum og Universitetsmuseet i Bergen. Jeg har opprettet egen kategori på Commons for bilder fra portalen; Commons:Category:Images from Universitetsmuseenes fotoportal. De må i tillegg legges inn i kategori for det enkelte museum. Merk at ikke alle bildene fra portalen kan brukes, hvert bilde har sin egen lisens. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 25. juli 2016 kl. 09:32 (CEST)

Takk, eg er alltid på utkikk etter nye bildekjelder! --Ranveig (diskusjon) 25. juli 2016 kl. 09:36 (CEST)

Fødd - foretrukket rang på WD

Hei! Er det noe du kan ordne i malen for infoboks biografi når det gjelder henting av fødselsdato? Se f. eks. på artikkelen om Ingebjørg Winjum hvor det står 1952, 7. april 1952 ved fødd. På bokmål vises kun den fødselsdatoen som er merket med foretrukket rang på Wikidata, altså 7. april 1952 i dette tilfellet. Det er ganske mange slike tilfeller her. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 31. juli 2016 kl. 11:58 (CEST)

Eg har prøvd med ein annan modul som også lenkjer dato og stad. Men er det eigentleg meininga at datoar skal liggja dobbelt? Når eg har kome over det eit par gonger tidlegare, har eg ganske enkelt fjerna den upresise forma frå Wikidata. Det er som regel henta frå ein eller anna Wikipedia, så ikkje akkurat dyrebare kjelder ein bør ta vare på. --Ranveig (diskusjon) 31. juli 2016 kl. 14:36 (CEST)
Så fint det ble, tusen takk! Jeg tror nok det er bedre å legge til foretrukket rang på full dato i stedet for å fjerne den som du sier, men det kommer vel litt an på. Om det står at datoen er importert fra en wiki er det jo ikke en kilde og kan sikkert tas bort. Jeg har opprettet en del sider på Wikidata som man kan henvise til med sidenummer osv. under fødsels - og dødsdatoer for politikere osv, bl.a. Tallak Lindstøl, Stortinget og statsraadet: 1814-1914. B. 1 D. 1 : Biografier A-K og Tallak Lindstøl, Stortinget og statsraadet: 1814-1914. B. 1 D. 2 : Biografier L-Ø : samt tillæg. I tillegg er PolSys laget som en property og legger seg inn under Identifikatorer sammen med VIAF osv. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 31. juli 2016 kl. 16:55 (CEST)

Hjelp med infoboks musikkartist

Hei. Eg har brukt malen Infoboks musikkartist i denne artikkelen om musikaren Isaac Brock. Eg har eit problem med biletet, som du ser om du går inn på sida. Det står «[[Fil:» over og «|235px| ]]» under biletet. Eg trur at det kan ha noko med at eg ikkje har skrive noko på punktet biletstorleik, men eg veit ikkje kva eg skal skrive inn der. Har du hjelp eller råd å gjeva meg? Tynnoel (diskusjon) 12. august 2016 kl. 21:27 (CEST)

Det er ikkje verre enn å leggja inn bilde utan Fil: og alt det der. Berre skriv inn filnamnet, så ordner biletstorleiken seg sjølv òg (bortsett frå der bildet har svært uvanlege proporsjonar). --Ranveig (diskusjon) 13. august 2016 kl. 10:17 (CEST)
Hmm, eg trudde eg hadde prøvd det, men då var det vel eg som ikkje var nøye nok. Eg trur eg prøver å bruka visuell redigering for å legge inn bilete neste gong. Takk for hjelpa. Tynnoel (diskusjon) 13. august 2016 kl. 15:30 (CEST)
Ja, gjer gjerne det. Me treng erfaring på visuell redigering òg! --Ranveig (diskusjon) 13. august 2016 kl. 17:09 (CEST)

Sportslenker

Hei! Det er ganske mange sportsartikler her uten kilder. På bokmål har noen laget en mal som henter informasjon om f.eks. fødselsdato, resultater, deltakelser osv. direkte inn fra steder som bl.a. FIS, IBU og Sports Reference (OL-resultater). Alt dette via en enkelt mal hvor vår info kommer via Wikidata. Malen heter Sportslenker og du kan se den her . Se f. eks. under eksterne lenker på artikkelen om Ole Einar Bjørndalen for å se hvordan det virker. Noe er lagt inn manuelt, men størsteparten med bot. Foreslår at vi kan opprette den malen her og at vi etter hvert kan legge den inn med bot, jeg kan sjekke med noen av dem som har lagt inn malen hos oss. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 23. august 2016 kl. 20:48 (CEST)

Eg har prøvd å kopiera mal og modul frå nb: til nn:, men får ei feilmelding. Mogleg nokon kan sjå på det seinare. Uansett lastar denne malen berre inn lenkjer til andre nettstader, ikkje fakta. --Ranveig (diskusjon) 25. august 2016 kl. 10:27 (CEST)
Ok, takk. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 25. august 2016 kl. 11:07 (CEST)

Mal:Infoboks norsk stad, bytte ut med ein geoboks?

Hei, Ranveig. I mai i år endra eg, kanskje litt bryskt, infoboksen i artiklane om dei norske kommunane til Mal:Geoboks. Eg synest geoboksen gjer ein fin jobb, og gjev ein kompakt og standardisert utsjånad på tvers av artiklar om geografi. I tillegg har han ulike fargekodar for fjell, byggverk, busetnader, regionar, naturområde og vatn (elvar, fossar, innsjøar). No har eg sett inn geoboksar tilpassa artiklane om byane Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Tenker å gjere det same om Fredrikstad, Sarpsborg, Skien, Porsgrunn og Sandnes (byar/tettstader som har vakse saman). For resten av dei norske byane og tettstadene, kunne det vere aktuelt å bytte ut malen Mal:Infoboks norsk stad med malen Mal:Infoboks norsk tettstad? Denne er ein geoboks med dei same parametrane, utanom kartet nedst.--Bjarkan (diskusjon) 9. september 2016 kl. 17:42 (CEST)

Ja, det synest eg er ein god idé, sjølv om det kanskje kunne vore lurt å diskutera på diskusjonssida til malane eller på Samfunnshuset. Mange av desse spesialmalane er blitt henta inn ganske tilfeldig og er ikkje alltid så gode, medan Geoboks passar godt til det meste og, som du seier, har ei heilskapleg form. --Ranveig (diskusjon) 9. september 2016 kl. 18:14 (CEST)


Mal opprydning

Hei, ser du har sette inn ein opprydningsmal på nesten alle artiklane eg har omsett frå bokmål dei siste dagane. Lurar litt på kvifor - ser ikkje heilt kva som er gale med oppsettet/formen på dei aktuelle artiklane. Eg har stort sett nytta det oppsettet artiklane allereie hadde på bokmål, og synest artiklane er heilt OK, eit par av dei er til og med gode. Så hadde vore fint om du kunne forklart kvifor du meiner dei treng oppsydning, elles får eg litt "statement"-inntrykk her... Mvh --IdaScott (diskusjon) 19. september 2016 kl. 09:50 (CEST)

Hei, det er ikkje meininga å klaga på artiklane, men eg meiner alle artiklar som er omsett med omsetjingsverktøyet treng ein grundig gjennomgang for å sjekka feilomsetjingar, mal-kluss og anna. Eg har ikkje hatt tid til å gå gjennom alle omsetjingane som blei gjort i helga, difor merka eg alt for opprydding. Dei artiklane du omset er stort sett greie, men dei bruker bokmåls-uttrykk som "Eksterne lenkjer" og slikt som bør bort. --Ranveig (diskusjon) 19. september 2016 kl. 10:21 (CEST)
Eg har sjekka det under omsetjinga og rett etter. Brukar ikkje bare den automatiske omsetjinga og trykker publiser, eg går gjennom heile artikkelen fyrst ;) Hender det går gale, og det har eg retta opp med ein gong. Om eksterne lenkjer er eit bokmålsuttrykk veit eg ikkje... Ekstern er vel eit heilt kurant ord å bruke på nynorsk og? Det er sjølvsagt bare for alle å endre på sånt om dei synest det ikkje passar. Men kategorisk å klistre på opprydningsmalar på alt, blir litt "statement" etter min meining. Me ynskjer vel fleire brukarar på nynorsk wiki, og då er det kanskje ein fordel å vere litt positiv fremfor automatisk å rekne med at det nye brukarar kjem med, treng gjennomgang. Du verkar veldig engasjert her, og det er bra. Men trur ikkje fleire vil bli engasjerte av å få klistra opprydningsmalar på alt dei kjem med ;) Mvh --IdaScott (diskusjon) 19. september 2016 kl. 11:09 (CEST)
Beklager om det verker støytande. Eg prøver å gå gjennom artiklar skikkeleg utan å klistra merke på dei, men har som sagt ikkje alltid tid, og dei omsette forsvinn så lett i mengden. --Ranveig (diskusjon) 19. september 2016 kl. 11:13 (CEST)
Ikkje direkte støytande vil eg seie ;) Men kanskje litt unødvendig. Mvh --IdaScott (diskusjon) 19. september 2016 kl. 11:22 (CEST)

Kraniedyr

Såg denne. Det skriv seg frå at kraniedyra er ein klade og at kladar ikkje er støtta av taksoboksen enno. No har eg endra koden slik at ein ikkje får ei feilmelding; so får eg leggja til støtte for kladar etter kvart. --Njardarlogar (ordskifte) 24. oktober 2016 kl. 20:24 (CEST)

Ja, fint å sjå han utan feilmelding no. Eg rekna med det hadde noko å gjera med at "taxon rank" hadde "no value" eller noko. Kanskje kladane kan ha små innrykk som i Mal:Infoboks biologi, eller kladogram-haker. Veit ikkje om det er hovudproblemet, men. --Ranveig (diskusjon) 24. oktober 2016 kl. 20:33 (CEST)
Då stør malen at artikkelen handlar om ein klade. Kladar som artikkeltaksonet er ein del av vert derimot framleis ignorerte. Eg ser at malar på en nyttar kladar i hierarkiet; det får eventuelt leggjast til her etter kvart. --Njardarlogar (ordskifte) 29. oktober 2016 kl. 19:41 (CEST)
Det er godt, det viktigaste er å ikkje få feilmeldingar, synest eg. --Ranveig (diskusjon) 30. oktober 2016 kl. 09:55 (CET)

Kategorisering

Hei! Vi har en kategori her som heter Kultur i xxxx år. Det er kun danskene som har akkurat denne kategorien utformet slik. Jeg har lenket opp mot deres artikler på Wikidata. Jo mer jeg holder på med kategoriene her, jo mer ser jeg at denne bør endres. Hvis vi døper den om og i stedet kaller den Kunst og kultur i xxxx år, så bruker vi samme opplegg som på NB; som har fulgt kategorisingen på enwiki og Commons for en stor del. I tillegg favner kategorien videre. Jeg kan flytte kategoriene og ordne på Wikidata osv. Jeg vil bare høre med deg om det er greit. Vi har også noen artikler som heter Kultur i xxxx år, for å få konistens bør vel de også flyttes. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 29. oktober 2016 kl. 14:29 (CEST)

For meg femner kultur også om kunst, så eg ser ikkje heilt eit poeng i å gjera kategorinamnet meir komplisert. Men eg er med på å kopla våre kategoriar på dei som flest bruker. --Ranveig (diskusjon) 29. oktober 2016 kl. 15:03 (CEST)
Den er grei, da endrer jeg koblingene på WD. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 29. oktober 2016 kl. 15:59 (CEST)
Hei igjen. Et spørsmål vedrørende kategorinavn; jeg skal opprette kategorier for nedlagte aviser, publikasjoner osv., og hadde tenkt å kalle dem Aviser / Publikasjonar nedlagde i xxxx; altså med e nedlagdE. Nå ser jeg her i denne kategorien Kategori:Statar og territorium nedlagd på 1900-talet at det er brukt begge deler. https://nn.wikipedia.org/wiki/Kategori:Statar_og_territorium_nedlagd_p%C3%A5_1900-talet Er det riktig? --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 1. november 2016 kl. 10:48 (CET)
Akk ja, den der er vanskeleg å få til, men fleirtal av nedlagd skal ha e ifølgje Nynorskordboka. Og den må me jo stola på. --Ranveig (diskusjon) 1. november 2016 kl. 10:51 (CET)
Et språkspørsmål igjen; verbet å ferdigstille finner jeg ikke i nynorskordboka, men vi har kategorier som. f.eks. Kategori:Byggverk ferdigstilt i ÅR. Er det allikevel riktig eller bør kategorien endres / til evt. hva? --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 5. november 2016 kl. 17:15 (CET)
Eg veit ikkje om det er så farleg - det er ei forståeleg samansetjing som kanskje ikkje er nødvendig å ha med i ordboka. Men «ferdigbygde» er kanskje eit alternativ. --Ranveig (diskusjon) 5. november 2016 kl. 17:20 (CET)
Ok, da lar jeg det være slik. Takk! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 5. november 2016 kl. 17:33 (CET)

Hei. Før jeg lager flere kategorier under vinter-OL, må jeg høre hva du mener om navn på en kategori. Det gjelder skøyter / skeiser hvor begge brukes om hverandre slik at det finnes både skøyteløparar og skeisesport osv. Hovedartikkelen heter Skeiser. Skal vi gå for den? Jeg kan da endre de som heter noe med skøyter til skeiser. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 13. desember 2016 kl. 11:35 (CET)

Ja, sidan orda er likestilte er det nok berre å velja eitt. Vel det som gjev minst arbeid, kanskje? Men det er nok mange gamle nynorskvener som liker skeiser. --Ranveig (diskusjon) 13. desember 2016 kl. 11:39 (CET)

Translation request about the article 'United Nations General Assembly Resolution 68/262'

Hello dear Ranveig, saw your wonderful contribution in Norwegian Wikipedia, especially on the article "Ukraina". According to the subject I would like to ask you translate the small article into Norwegian (Norsk Ninorsk), and add it to the Norwegian wikipedia. It would be nice if you could check the literacy of the same article written in Norsk bokmål. Thank you in advance for your support/contribution and best wishes!

Thanks for bringing it to my attention. I don't usually translate upon request, but I'll keep the topic in my very long list of things I might do, at least! --Ranveig (diskusjon) 29. januar 2017 kl. 14:42 (CET)

Strever med å finne kilde til dette:

GRU hadde blant annet det overordnede ansvaret for spesialstyrkene (spetsnaz) som ifølge ryktene skulle bemannet visse TIR-registrerte lastebiler; samt utgjort del av mannskapet på ubåten «S-363», som gikk på grunn i den svenske skjærgården.

OK med rykter, men de må også ha en kilde. NK på S-363 var riktignok ansatt i GRU/KGB, men som politisk offiser - ikke SPETSNAZ. (svensk Wikipedia)

Dersom du meiner det bør vera med i artikkelen, kan du merka det med {{treng kjelde}}. Men sidan dette kanskje ikkje er så viktig for hovudemnet, og kanskje heller ikkje er rett, kan du også gjerne ta det ut. --Ranveig (diskusjon) 27. februar 2017 kl. 08:31 (CET)

100 000 endringar

Det er verd ei lita feiring. Hurra! Face-grin.svgNeuraxıs (diskusjon) 2. mars 2017 kl. 15:53 (CET)

Ja, ganske tøft. Hurra for teljeverket! --Ranveig (diskusjon) 2. mars 2017 kl. 15:55 (CET)

Hidsjab

Om hidsjab, har du og eg førebels usemje, om ordlyden. Eg har skrive "redigeringskommentar". Sju hav (diskusjon) 20. mars 2017 kl. 11:31 (CET)

OK, er dette greitt? Eg meiner det er viktig å få fram at plakaten viser klesdrakt for både kvinner og menn. Eg er ikkje heilt sikker på om dei små personane i bildet er barn eller ikkje. --Ranveig (diskusjon) 20. mars 2017 kl. 12:25 (CET)

René Préval

Hei! Det er no e feil med vervene som skal i infoboksen, se øverst i artikkelen. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 1. april 2017 kl. 09:33 (CEST)

Wikidata og norske namn

Hei, såg endringa di på Modul:Taksoboks/norske namn for vaniljeslekta. Dersom du set merkelappen på d:Q162044 til 'vaniljeslekta' har det same effekten. Den modulsida er i hovudsak meint for artiklar som ikkje nyttar Wikidata for infoboksen, sjølv om ho i praksis kan kombinerast med Wikidata.

For ei stund sidan bad eg om at det vert mogeleg å setja merkelappar på Wikidata samstundes som ein koplar ei side til eit Wikidata-element, men det er ikkje mykje framgang å spora i den saka. --Njardarlogar (ordskifte) 10. april 2017 kl. 20:02 (CEST)

Ah, takk. Skal hugsa det. Eg gjorde endringa fordi namnet i kartteksten var «Utbreiinga av vanilla», altså det latinske namnet men med liten forbokstav. Før det igjen (då ein skrivefeil gjorde at Wikidata ikkje kom inn) stod det «Utbreiinga av Vaniljeslekta». Men til slutt blei det rett. Det hadde vore fint med meir automatikk, men eg veit ikkje korleis ein får framgang på Phabricator heller. --Ranveig (diskusjon) 10. april 2017 kl. 20:56 (CEST)
Ja, det er nokre problem med automatisk formatering av namn (spesielt vitskaplege) i taksoboksen. Skal få fiksa dei etter kvart. --Njardarlogar (ordskifte) 10. april 2017 kl. 21:05 (CEST)

Delete my css page

Hello Ranveig, I have seen that you have deleted my Userpages as requested. Please delete the page Brukar:Labant/common.css also. Thanks. --Labant (diskusjon) 15. april 2017 kl. 15:34 (CEST)

Done. --Ranveig (diskusjon) 15. april 2017 kl. 16:17 (CEST)

nominated for deletion

Hei Ranveig. På Wikipedia Commons låg der frå før eit bilete: Kvivsvegen Padda 1.jpg. Den 18. juni tok eg ei nytt bilete og lasta opp til Commons, men namn: Kvivsvegen Padda 2.jpg. No har eg fått melding frå "Racconish": This media file has been nominated for deletion since 21 June 2017. Den same meldinga er no lagt ut på begge dei to bileta. Kan du orientere meg om kva som er grunnen til at bileta skal ev. slettast?--Minuth (diskusjon) 21. juni 2017 kl. 12:20 (CEST)

Aisann. Slettegrunnen her er at Noreg ikkje har såkalla Freedom of panorama, slik at statuar som er verna av opphavsrett (dvs. alt som er nokså nytt) ikkje kan avbildast fritt, sjølv om dei står permanent på ein offentleg stad. Det første bildet kan kanskje forsvarast med at det viser ein rasteplass og at padda kanskje ikkje er hovudmotivet, men padde2 er nok dessverre garantert ramma av lovverket. --Ranveig (diskusjon) 21. juni 2017 kl. 12:31 (CEST)
Eg har lagt inn ein kommentar på Commons:Deletion requests/File:Kvivsvegen Padda 1.jpg, så får me sjå korleis adminane på Commons ser på det. --Ranveig (diskusjon) 21. juni 2017 kl. 12:45 (CEST)
Takk for orientering. Eg har erstatta biletet med Padde1 (rasteplassen), i von om at i alle fall det kan behaldast. Eg har òg lagt inn ei lenke til ein artikkel som viser skulpturen i stort format. Padde2 kan dermed slettast. --Minuth (diskusjon) 21. juni 2017 kl. 16:41 (CEST)

Sletting av brukerskript

Hei. Kan du slette Brukar:Soulkeeper/norskwiki.js? Jeg opprettet den ved en feil. - Soulkeeper (diskusjon) 4. september 2017 kl. 17:10 (CEST)

Jepp, gjort. --Ranveig (diskusjon) 4. september 2017 kl. 17:22 (CEST)

Lenking til engelsk side

Hei Ranveig, jeg håper du kan hjelpe meg. Av en eller annen grunn klarer jeg ikke å opprette lenken fra https://nn.wikipedia.org/wiki/Tormod_Hallstein_H%C3%B8g%C3%A5sen til https://en.wikipedia.org/wiki/Hallstein_H%C3%B8g%C3%A5sen Lenken ligger i wikidata, men er ikke synelig på "nn" siden ...

Hm. Eg aner ikkje kva som var gale, men eg sletta lenkja på Wikidata og la henne inn att, og no verker kopling endeleg. --Ranveig (diskusjon) 29. september 2017 kl. 08:36 (CEST)

Granatkastar er ikkje det same som bombekastar

Bombekastar på norsk er det same på nynorsk. Granatkastar er noko anna, til dømes den sovjetiske AGS-17 og AGS-30. Eg foreslår å skifte namn på den nynorske artikkelen frå Granatkastar til Bombekastar - til liks med den norske artikkelen, og namnet granatkastar bør nyttast til dei verkelige granatkastarane.


((Med utviklinga av den meir liberale nynorsken vert målføra så like at dei bør slåast saman, slik at alle nynorskord vert tillatne i bokmål eller norsk - og omvendt - alle bokmålsord bør tillatast i nynorsk - og vi får eitt norsk språk. Dette er noko eg trur fleire meinar som driv på med begge målføra, men eg meinar ikkje med dette å starta diskusjon))

Basshunter

Hello. Why you deleted Commons template? Eurohunter (diskusjon) 7. oktober 2017 kl. 22:41 (CEST)

That box template isn't really supposed to be used. The Commonskat one is fine, though! --Ranveig (diskusjon) 8. oktober 2017 kl. 12:18 (CEST)
I forgot to ask. Why you deleted links to encyclopedic singles? Eurohunter (diskusjon) 8. oktober 2017 kl. 22:21 (CEST)
Because we don't really need articles about every piece of work every artist has ever done. If someone were to write a decent article about one of these singles, then obviously there could be a link to that article. --Ranveig (diskusjon) 9. oktober 2017 kl. 09:57 (CEST)
In this case all linked singles are encyclopedic (notable) to create separated articles about them. I link only to encyclopedic singles. Eurohunter (diskusjon) 9. oktober 2017 kl. 14:29 (CEST)

flytte sida til Brukar:HHKhhk/Radiopeiling utan å lata etter ei omdirigering

God idé. Det er ikkje alltid like greit å gjera alt på ein gong. Når det gjeld .nb så er det ofte berre ein mellomstasjon i omsetjing frå engelsk - noko som ikkje finns på .nn. Er det mogeleg å gjere dette sjølv? Dette usignerte innlegget vart skrive av HHKhhk (diskusjon · bidrag)

Det ser ikkje ut som om språkparet engelsk og nynorsk er lagt inn i omsetjingsverktøyet. Eg synest uansett ikkje det Apertium presterer i slike omsetjingar er særleg godt. Greitt nok for å omsetja nokre ord, men andre ord blir totalt misforstått, og ordstillinga blir ofte veldig underleg. --Ranveig (diskusjon) 28. november 2017 kl. 15:50 (CET)

Invitation to Blocking tools consultation

Hello,

The Wikimedia Foundation's Anti-Harassment Tools team is inviting all Wikimedians to discuss new blocking tools and improvements to existing blocking tools in December 2017 for development work in early 2018.

We are specifically contacting you for your ideas because you are one of the top users of the blocking tool on nn Wikipedia. We think that your comments will help us make better improvements. You can post to the discussion in the language that you are most comfortable expressing your ideas.

Other ways that you can help

 1. Spread the word that the consultation is happening; this is an important discussion for making decisions about improving the blocking tools.
 2. Help with translation.
 3. If you know of current or previous discussions about blocking tools that happened on your wiki, share the links.
 4. Help summarize the discussion to share back to your wiki.

If you have questions you can contact me on wiki or send an email to the Anti-Harassment Tools team.

For the Anti-Harassment Tools team, SPoore (WMF), Community Advocate, Community health initiative (talk) 13. desember 2017 kl. 18:43 (CET)

 • I apologize for posting in English.
 • Please let us know if you wish to opt-out of all massmessage mailings from the Anti-harassment tools team.

Sjølvdreve missilkøyretøy‎; Føreslått sletta. Dette er ikkje norsk.

Sjølvdreve missilkøyretøy‎; 08:47 . . (+13)‎ . . ‎Ranveig (Diskusjon | bidrag)‎ (Føreslått sletta. Dette er ikkje norsk.

Skal vi bruke engelsk forkorting "TEL" og "TELAR"?

Heile teksten er forferdeleg. Omsetjingsverktøyet frå engelsk verker ikkje. Om du må bruka det, legg inn "omsetjinga" på ei underside, som Brukar:‎ HHKhhk/Sandkasse, og gjer han ferdig der. Me kan ikkje presentera uferdige kladdar som artiklar. --Ranveig (diskusjon) 19. desember 2017 kl. 09:15 (CET)

Reminder about Blocking consultation

Hello again,

The discussion about new blocking tools and improvements to existing blocking tools is happening on meta now and is in the final days.

We contacted you because you are one of the top users of the blocking tool on this wiki. We think that your comments will help us make better improvements. There is still time to share your ideas. You can post to the discussion in any language.

Thank you if you have already shared your thoughts. You can also help out by sharing a link to the meta discussion with users on this wiki. Or you can translate the summary of the discussion and share it on this wiki.

If you have questions you can contact me on wiki or by email.

 • I apologize for posting in English.

For the Anti-Harassment Tools team, SPoore (WMF), Community Advocate, Community health initiative (talk) 16. januar 2018 kl. 23:36 (CET)

Kartverket/Autoritetsdata

Hei, Ranveig. Statens Kartverk endret nettsidene sine for en god stund siden og alle lenker til faktaarkene slik de var, ble brutt. I artiklene her på nynorsk betyr det at Autoritetsdatalenken er feil. Ta f.eks. artikkelen Bolærne og klikk på SSR (namn) så ser du det. I artikkelen på bokmål peker SSR-lenken riktig. Jeg vet ikke hvordan endre dette i autoritetsdatamalen her på nynorsk, er det noe du kan ordne? Jeg skulle ha gitt deg beskjed for lenge siden, men har helt glemt det. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 24. januar 2018 kl. 11:13 (CET)

Takk for tipset. Eg har lagt inn den nye forma på lenkja, og det ser ut til å verka på Bolærne og Jåttånuten. Men sei gjerne ifrå om det finst andre feil! --Ranveig (diskusjon) 24. januar 2018 kl. 12:38 (CET)
Tusen takk! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 24. januar 2018 kl. 13:25 (CET)

Kategorispørsmål

(Eller verb) En del norske ordførere er valgt på lokale lister, disse kan variere fra kommune til kommune. På bokmål har man valgt å kalle denne kategorien: Ordførere valgt på lokale lister. Jeg ble usikker da jeg så i nynorskordboka, kan kategorien hete Ordførarar valde på lokale lister på nynorsk, eller har du et bedre forslag ? --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 30. januar 2018 kl. 18:35 (CET)

Ja, det blir rett med «valde». Eventuelt går det også an å ha kategorinamnet på forma Ordførarar frå lokale lister - begge ser greie ut for meg. --Ranveig (diskusjon) 31. januar 2018 kl. 10:39 (CET)
Greit, takk! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 31. januar 2018 kl. 10:55 (CET)

Thailand-USA utanrikspolitikk

Synes du at Thailand–United States relations kan kallast
Thailand-USA utanrikspolitikk? Mvh Sju hav (diskusjon) 25. februar 2018 kl. 21:04 (CET)

Eg veit ikkje om me har artiklar allereie om same type tema, men ser at mange kategoriar under Kategori:Utanrikspolitikk heiter «Forhold mellom...», så kanskje det er eit meir passande namn. Sjå til dømes Kategori:Bilaterale forhold i Thailand og Kategori:Bilaterale forhold i USA, der denne artikkelen i alle høve høyrer heime, uansett namn. --Ranveig (diskusjon) 25. februar 2018 kl. 22:01 (CET)
Thailand-USA-forhaldet?
Thailand-USA-forholdet?
(Navnet på den engelske artikkelen er enkel, men
de tre tilhørende kategoriene er "mindre enkle":
Category:Bilateral relations of the United States
Category:Bilateral relations of Thailand
Category:Thailand–United States relations)
Et forhold mellom to land, vil vel alltid dreie seg om utenrikspolitikk, helt eller delvis. Ordet utanrikspolitikk er vel overflødig i navnet på artikkelen. Eller?
Mvh Sju hav (diskusjon) 26. februar 2018 kl. 00:46 (CET)
Einig, me treng ikkje utanrikspolitikken. Sidan nynorsk helst skal liggja nært måten ein snakker på, ville eg også valt ei form utan bindestrek. Forholdet mellom Thailand og USA, Tilhøve... eller Tilhøvet mellom Thailand og USA verker til dømes som meir naturlege titlar. Kanskje lettare å finna når ein søker òg. --Ranveig (diskusjon) 26. februar 2018 kl. 09:34 (CET)
God ide, og jeg ser helst at det tillates med en omdirigering til
Thailand/USA-forholdet
(evt. kanskje også til Thailand-USA-forholdet).
Ser du noe problem med omdirigering til Thailand/USA-forholdet? Mvh Sju hav (diskusjon) 26. februar 2018 kl. 13:27 (CET)
Framleis litt i tvil om det er rett å bruka slike teikn i staden for ord på norsk. Språkrådet seier til dømes «Bruk ikke skråstrek i betydningen ’og’ i vanlig tekst.» i eit av sine språksvar. Men alle dei moglege titlane kan omdirigera til det du endeleg kjem fram til. --Ranveig (diskusjon) 26. februar 2018 kl. 16:29 (CET)

Jeg har nå bedt om flytting (Diskusjon:Thailand-USA utanrikspolitikk), uten omdirigering av det "gamle navnet". Mvh Sju hav (diskusjon) 26. februar 2018 kl. 19:10 (CET)

OK, har gjort det, med omdirigering frå Forholdet mellom USA og Thailand. Det er mogleg andre namnealternativ også kan omdirigerast - det skader ikkje med mange omdirigeringar. --Ranveig (diskusjon) 26. februar 2018 kl. 19:26 (CET)

Flytte (uten omdirigering)

Gidder du eller kollega å flytte Ayutthaya (fylke) til Ayutthaya-fylket, uten omdirigering? Mvh Sju hav (diskusjon) 2. mars 2018 kl. 09:41 (CET)

Det gidd eg. --Ranveig (diskusjon) 2. mars 2018 kl. 09:47 (CET)
Kan du eller kollega gjenta med Mal:Provinsar i Thailand --> "Mal:Fylke i Thailand"
uten omdirigering? Mvh Sju hav (diskusjon) 2. mars 2018 kl. 09:57 (CET)
Eg har flytta han, men eg trur det er best å la omdirigeringa stå sidan malen har vore brukt i diverse artiklar. Det ser betre ut før han er endra, og i artikkelhistorikken i framtida. --Ranveig (diskusjon) 2. mars 2018 kl. 09:59 (CET)
Kan du eller kollega gjenta med Nakhon Ratchasima-provinsen --> Nakhon Ratchasima-fylket?
De artiklene bør kanskje ikke ha omdirigering, etter min mening. (Jeg har ikke sterke meninger om saken.) Sju hav (diskusjon) 2. mars 2018 kl. 10:19 (CET)
Flytta alle dei thailandske provinsane til fylke. Sidan omdirigeringar ikkje skader, har eg late dei vera. --Ranveig (diskusjon) 2. mars 2018 kl. 10:32 (CET)

Spirer om Niger

Geografispirer kan jeg tenke meg å lage, men kategoriseringen i denne versjonen [2] synes jeg godt kan ha et endret navn.
Hvis kategorien helt til venstre blir stående, da kan terskelen bli høyere for å lage "Spirer om Niger", "Niger-stubber" eller Niger-startartikler, for min del.
Skjulte kategorier er kanskje ikke å foretrekke heller. Mvh 178.232.215.48 2. mars 2018 kl. 14:07 (CET)

Du treng ikkje leggja dei inn i Niger-kategorien om du ikkje vil. --Ranveig (diskusjon) 2. mars 2018 kl. 14:21 (CET)

Kategori. Fra provinsar til fylke

Kan du eller kollega endre navn på Kategori:Provinsar i Thailand,
til Kategori:Fylke i Thailand?
(Jeg har kopiert navnene på fylka i kategorien (til min brukerside), slik at jeg er klar til å sette "ny kategori på plass", hvis den gamle først må slettes.) Takk. Mvh Sju hav (diskusjon) 3. mars 2018 kl. 13:01 (CET)

Er i boks, ser jeg. Takk. Sju hav (diskusjon) 3. mars 2018 kl. 17:33 (CET)

Årets Wikipedianar 2017

Gratulere med hederen som årets Wikipedianar i 2017. Årets wikipedianar er Wikimedia Noregs øverste heider til friviljuge på Wikipedia i Noreg. Prisen vert kvart år delt ut av styret i Wikimedia Noreg. Ta kontakt med styret slik at vi kan tildele deg prisen.

Hogne (diskusjon) 3. mars 2018 kl. 19:26 (CET)

Vel fortjent! Sju hav (diskusjon) 3. mars 2018 kl. 21:34 (CET)

Takk, det var uventa og litt av ei ære! --Ranveig (diskusjon) 4. mars 2018 kl. 09:27 (CET)

Gratulerer ! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 4. mars 2018 kl. 09:46 (CET)
Gratulerer. :-) --Njardarlogar (ordskifte) 4. mars 2018 kl. 11:14 (CET)
Gratulerer! :D --Frokor (diskusjon) 4. mars 2018 kl. 15:04 (CET)

Malaysia og Myanmar. Kategori:"Fylke"

Synes du eller kollega at kategoriane er riktige?

Mvh Sju hav (diskusjon) 5. mars 2018 kl. 12:49 (CET)

Ja, det ser ut til å reflektera inndelinga i landa (og bøyingane er rette). --Ranveig (diskusjon) 5. mars 2018 kl. 13:06 (CET)

"Eventyrerne (bok frå 2018)" - og veien til en slik artikkel

Nettsøk på "Eventyrerne" [3], gir blant annet treff på spillefilm og TV-greier fra 1966 og 2001.

En av flere kilder - [4] - forteller om en annen greie med samme navn:


Hvis jeg starter en artikkel som heter "Eventyrerne (bok frå 2018)",
tror du at det er overveiende sannsynlig at artikkelen vil bli omdøpt (for eksempel av hensyn til tradisjon og/eller politikk på wikipedia)?
(Jeg er ikke helt der, at det blir lett for meg å starte artikler som jeg veit ender opp med navn som (jeg føler) vil ligne på
"David Bowie av David Bowie".
For øvrig er jeg inneforstått med at i artikler, skal man kunne lenke til "Eventyrne av Henrik Langeland", sjøl om
artikkelen kan komme til å hete noe som ligner på mine forslag.) Mvh Sju hav (diskusjon) 5. mars 2018 kl. 14:12 (CET)

Viss det er sannsynleg at det blir skrive artiklar om dei andre tinga du nemner, kan du anten skilja ut boka ved å kalla henne Boka Eventyrerne, evntuelt Dokumentarboka Eventyrerne. Dette er gjort med ein del titlar allereie, som Romanen 1984 og Boka Deadline. Dersom det er ønskeleg å skilja henne ut med eit årstal kan du kanskje kalla henne Eventyrerne (2018) eller Boka Eventyrerne (2018). Fell noko av dette i smak? --Ranveig (diskusjon) 5. mars 2018 kl. 17:37 (CET)
Hmmm.
Hvis jeg hadde kjent igjen den slags formattering - fra
mine 4-5 år med nynorsk på skolen, eller
hvis jeg hadde kjent igjen den slags formattering fra mine år som leser av avis, nettavis, og nynorsk skjønnlitteratur, så kanskje da ...
Takk for svaret. Mvh Sju hav (diskusjon) 6. mars 2018 kl. 00:21 (CET)
er et format som jeg stiller meg positiv til.
Fell det (såvidt) i smak? Mvh Sju hav (diskusjon) 6. mars 2018 kl. 11:56 (CET)
Eg forstår ikkje kva funksjon kommaet har. Det ser ikkje heilt grammatisk ut. --Ranveig (diskusjon) 6. mars 2018 kl. 13:21 (CET)
Nettsøk på søkestrengen "boka,Tonje Glimmerdal", viser nok av forekomster av
boka Tonje Glimmerdal (uten hermetegn).


Da får det vel bli, Boka Eventyrerne (2018). Mvh Sju hav (diskusjon) 6. mars 2018 kl. 13:43 (CET)
Ser fram til å lesa! --Ranveig (diskusjon) 6. mars 2018 kl. 14:40 (CET)

Er følgende rettssaker notable i seg sjøl?

(Kilder: blant anna [5])

(Emner som ikke vil ligge i kategori:Rettssaker, er ikke noe tema for meg i denne omgang.)
Mvh 178.232.39.20 8. mars 2018 kl. 11:31 (CET)

Viss sakene er dekka i fleire media i fleire land, slik som her, så vil eg meina at dei er notable, ja. --Ranveig (diskusjon) 8. mars 2018 kl. 15:37 (CET)

Obs, kom nettopp på at «sak» er eit hokjønnsord så det må bli ei rettssak, rettssaka, rettsakene og så vidare. --Ranveig (diskusjon) 9. mars 2018 kl. 10:33 (CET)

"Rettssak og domfelling av ..."

Kan en artikkel hete Rettssak og domfelling av Joshua French og Tjostolv Moland?

En-wiki har Trial and conviction of Joshua French and Tjostolv Moland
Om spira som kommer på plass (i hovedrommet), så "avgir jeg min stemme" nå, om at språklenke fra dette temaet om rettssaken ikke skal omdirigeres eller flettes med andre artikler.
(Det er en prinsippsak som vedrører "interwiki/språklenke-relaterte greier", så min stemme står fast inntil jeg mot formodning "stemmer" annerledes.)

En diskusjon om tema som ikke angår rettssaken, er foreløpig ikke interessant for meg. Mvh Sju hav (diskusjon) 9. mars 2018 kl. 10:26 (CET)

Det kan han sikkert. Eg føretrekk sjølv å dekkja emne under enkle namn, som i grundige artiklar om Joshua French og Tjostolv Moland, men det er greitt for meg om du vil gjera det annleis. Veit ikkje om andre har sterke syn på dette - truleg ikkje. --Ranveig (diskusjon) 9. mars 2018 kl. 10:33 (CET)

Stovner t-bane stasjon og Stovner-området rundt, som allerede eksisterte (før bydelen - stifta 2004)"

Wiki-bokmål har en artikkel om Stovner (bydel).

Jeg ser for meg at jeg kan starte ei spire om byområdet/strøket Stovner,
og i spira kan den administrative bydelen omhandles i et særskilt avsnitt.
Kan man lenke "bokmåls-artikkelen på wikidata" - til nynorsk-wikis (påtenkte) omdirigering (Stovner (bydel)) til Stovner?

Er mitt forslag problematisk?
(Stovner blei en bydel i 2004, [6].) Mvh Sju hav (diskusjon) 9. mars 2018 kl. 11:50 (CET)

Emnet Stovner (administrativ bydel) er ikke interessant for meg nå, så avsnittet om det, kan bli kort. Sju hav (diskusjon) 9. mars 2018 kl. 11:54 (CET)
Wikidata kan berre ha lenkje mellom ein artikkel på kvar wiki (jf. Sitelinks på Wikidata), men det går an å leggja dei inn på gamlemåten i artiklane på kvart språk. Artikkelen no:Stovner har til dømes «gammaldags» interwiki til en:Stovner. --Ranveig (diskusjon) 10. mars 2018 kl. 15:55 (CET)
Takk for svar.
Bydel Stovner[1] er navnet på den administrative bydelen.
Jeg får lenke (på gammel måte), fra Stovner til bokmål-artikkelen som ikke er om den administrative bydelen. Mvh Sju hav (diskusjon) 10. mars 2018 kl. 18:16 (CET)
Spira er starta, og bokmål har en tilsvarende artikkel (og også en om Bydel Stovner).
Jeg kommer ikke til å blande meg bort i språklenka fra tilsvarende bokmål-artikkel; Den artikkelen lenker feilaktig til en-wiki artikkelen om "Bydel Stovner". Sju hav (diskusjon) 10. mars 2018 kl. 21:32 (CET)

Kategori for ingen-rettssak-uten-hovedmistenkt-i-arresten

Har du eller kollega noen mening om

 • Kategori:Politisaker
 • Kategori:Etterforskinger
 • Kategori:Politietterforskinger


Er noen av disse kategoriene brukbare?

Svindelen av Punjab National Bank er ei sak hvor rettssak ikke ligger an til å starte, før myndighetene får møtt hovedmistenkt (i India), slik jeg tolker kildene.

Er andre kategori aktuelle (hvis de førstnevnte ikke anbefales)? Mvh Sju hav (diskusjon) 11. mars 2018 kl. 21:45 (CET)

«Politisaker» kan tydelegvis bety ein del ulike ting (sjå SNL, Spesialeininga for politisaker...), så dette er kanskje ikkje den beste kategorien. Etterforskingar eller Politietterforskingar (med a) burde gå, men elles har me jo Kategori:Kriminalitet etter land der ein kan leggja inn meir eller mindre spesifikke lovbrot. --Ranveig (diskusjon) 12. mars 2018 kl. 08:53 (CET)

Attopptakingskommisjonen

Dag og Tid brukar Attopptakingskommisjonen Av Jon Hustad, 24.09.10

Før hysteriet tek overhand: Om den eventuelle granskinga til attopptakingskommisjonen konkluderer med at pengeprovet er manipulert, så har den norske rettsstaten fått eit sår, men på ingen måte eit banesår. At overvakingspoliti i vestlege land var prega av ein machokultur og manglande respekt for menneskerettar og rettsstatlege prinsipp under den kalde krigen, er då ikkje noko nytt. Eit verkeleg problem har vi fyrst den dagen det vert prova at den eventuelle ukulturen som prega Treholt-overvakarane, også pregar dagens overvakarar.

OK, men han ser ut til å bruka ei kortform. Dei offisielle organa (regjeringen.no og kommisjonen sjølv (PDF) bruker Kommisjonen for gjenopptaking av straffesaker. --Ranveig (diskusjon) 13. mars 2018 kl. 18:14 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

WMF Surveys, 29. mars 2018 kl. 20:41 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey

WMF Surveys, 13. april 2018 kl. 03:39 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

WMF Surveys, 20. april 2018 kl. 02:49 (CEST)

420. etterretningssenter - noggrann kjeldepeikar

Kjeldene for all info finnst i den eine kjelda som referert til. Eg finn ikkje ut korleis ein kan peike til akkurat dei setningane i kjelda som gjev svar - eller korleis ein kan referere til same kjelda utan å måtte repetera kjelda kvar gong det synast naudsynt. Kan du hjelpe til her?

Ein bruker same referanse fleire gonger ved å gje han namn, til dømes <ref name=Voenpro>(referansen her)</ref>, og seinare berre bruka namnet med skråstrek etter, <ref name=Voenpro/>. Eg har gjort dette for første setning i 420. etterretningssenter. --Ranveig (diskusjon) 21. april 2018 kl. 10:54 (CEST)
Dersom du vil sitera ein bestemt del av kjelda, kan du bruka parameteren "sitat=" i kjeldebolken (eller "quote" i engelske malar). --Ranveig (diskusjon) 21. april 2018 kl. 10:56 (CEST)

Articles to complete

Hi, Ranveig. I saw that you recently completed the article in Nynorsk of Kate Bush and it has been a featured article of the week. I would be great if you did the same thing for the articles Elton John, Olivia Newton-John, Spice Girls, Melanie C and Emma Bunton. Let me know. Kind regards. --- Hypuxylun (diskusjon) 24. april 2018 kl. 23:08 (CEST)

Lå > låg

Før jeg brukte "formen lå", så sjekket jeg om den var i bruk på nn-wiki. Det var den.
(I mellomtida har jeg blitt bedre kjent med online ordbok [7], når jeg er i tvil.) Hva ordboka sier, er nå innlysende. Mvh Sju hav (diskusjon) 29. april 2018 kl. 16:04 (CEST)

Jepp, alltid lurt å sjekka ordboka/Språkrådet! --Ranveig (diskusjon) 29. april 2018 kl. 16:24 (CEST)

NATO-nemning

"rapporteringsnemning" synes å være et nyord.

Søk på internett viser 3 forekomster, i tilegg til to på nn.wiki .

Jeg tror at wikipedia bør skygge unna ordet, inntil videre.

Er NATO-nemning kurant å bruke (ihverfall inntil videre)? Mvh Sju hav (diskusjon) 30. april 2018 kl. 00:25 (CEST)

Ja, eg trur NATO-nemning til og med er betre å bruka enn NATO-kallenamn. --Ranveig (diskusjon) 30. april 2018 kl. 10:09 (CEST)

"Ubåten ... frå ..."

BS-64-ubåten frå Russland.

Hvis du mener at følgende "funker bedre", eller noe sånt, så ser jeg nok den:
Ubåten BS-64 frå Russland.
Russisk ubåt BS-64
Russiske ubåten BS-64

(Jeg antar at engelsk-wiki har lagt til landsnavnet, kun for å gjøre det lettere å lese hundrevis av tallkombinasjoner på lister over ubåter.
Jeg synes noe slikt bør videreføres her, ihvertfall inntil videre.) Mvh Sju hav (diskusjon) 30. april 2018 kl. 08:02 (CEST)

Eg føretrekk alternativet Ubåten BS-64 frå Russland, men har ikkje noko stort problem med noverande tittel. --Ranveig (diskusjon) 30. april 2018 kl. 10:11 (CEST)
Jeg er nok enig.
("Mitt" hittil siste artikkelnavn, er en viktig omdirigering."
Så jeg blir nok ikke lei meg, når noen gidder å flytte artikkelen.) Sju hav (diskusjon) 5. juni 2018 kl. 17:55 (CEST)

Div. vedr. Wikidata

Det har blitt opprettet en del nye wikidataverdier/identifikatorer som vil kunne brukes på norske forhold; DNV GL Fartøyregister ID (P5006), HBR-identifikator (P4574), norsk krigsseglarregister person-ID (P4972) , NVE Innsjødatabase-ID (P5079), NKL-identifikator (P5081), NBL-identifikator (P5080), SNL-identifikator (P4342), PolSys-id (P1980). I tillegg finnes fra tidligere Nasjonalbiblioteket fotograf-ID (P1847). På bokmål er flere av disse lagt inn i autoritetsdatamalen. (Har sett at NVE P5079 kun har engelsk betegnelse, den er helt ny og ingen har lagt inn norske beskrivelser. Jeg vet ikke hva det heter, men har spurt Pmt på Wikidata, han er aktiv med id-er m.m.)

Eg har lagt inn dei du nemner, muligens med litt lange namn, men namn og rekkefølgje kan lett endrast. Flott at nokon tek seg bryet med å følgja med. Den einaste som manglar er NVE sin innsjøbase, sidan det verker som det ikkje går an å laga ein URL som lenkjer direkte til ein innsjø. --Ranveig (diskusjon) 2. mai 2018 kl. 16:08 (CEST)

En annen ting; foreslår at vi tar inn flere opplysninger fra Wikidata i Infoboks biografi. I Infoboks vitskapsfolk kommer det inn bl. yrke, institusjonar, medlem av, utmerkingar, foreldre og barn. Dette kan vel også legges inn i Infoboks biografi. Jeg synes det er vanskelig å redigere i disse infoboksene. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 2. mai 2018 kl. 11:48 (CEST)

Ja, eg syneste Mal:Infoboks vitskapsfolk fungerer bra, men har vore litt forsiktig med å fylla ut automatisk i andre infoboksar. Er litt usikker på kor mykje me treng av opplysingar eller om det kan bli for mykje. I så fall hadde det vore godt å kunna veksla mellom å henta wikidata eller ikkje. Kanskje det er ein idé å leggja inn utvalde felt på infoboksar for forfattar, kunstnar o.l. for å unngå for mykje uro med basismalen. --Ranveig (diskusjon) 2. mai 2018 kl. 16:08 (CEST)

Eining Aust i Oslo-politiet

Det kan diskuteres hvor notabelt, Eining Aust i Oslo-politiet er.
Og det kan diskuteres hva artikkelen bør hete.

Og omdirigeringer kan diskuteres:
Enhet Øst (Oslo-politiet)
Eining aust (Oslo-politiet) - delvis ref: [8]. Mvh Sju hav (diskusjon) 3. mai 2018 kl. 21:14 (CEST)

En stiftelse i Narvik som driver med forskning

Det finnes en stiftelse i Narvik som driver byens store krigsmuseum. Fint om man kan være litt på utkikk mot at artikkelen om stiftelsen Narviksenteret, på kort sikt vil ese utover, med ting som ikke referensieres i selvstendige kilder. Sju hav (diskusjon) 10. mai 2018 kl. 21:35 (CEST)

departement Artigas

Til en annen gang, hvordan får man navnet på en artikkel til å starte med liten bokstav?
Fint om du kan flytte en artikkel til departement Artigas, hvis du mener at det er bra. Mvh Sju hav (diskusjon) 13. mai 2018 kl. 20:08 (CEST)

Lav prioritet, men ...

236. artilleribrigade.
Fint om du vurderer å trekke ditt sletteforslag (inntil videre). Forslaget var på sin plass, i sin tid.
Nå kan det synes som om artikkelen/spira såvidt er innafor. Mvh Sju hav (diskusjon) 13. mai 2018 kl. 20:37 (CEST)

Vedr. en artikkel om [hvabehager] Bakke-til-bakke-missilbrigade forsyningsbataljon med verkstadbatteri

Fint om noen kan "gjøre ferdig et fletteforslag" for Bakke-til-bakke-missilbrigade forsyningsbataljon med verkstadbatteri.
For tiden prøver jeg å føre en konstruktiv dialog om andre artikler, med artikkelens forfatter.

Alternativt bør det vurderes å flytte den høyst uferdige artikkelen, ut av hovedrommet (og gjerne til en arbeidskopi, til hen som skreiv den). Mvh Sju hav (diskusjon) 14. mai 2018 kl. 08:52 (CEST)

Mange ting går seg til på wikipedia. Denne saken derimot trenger tilsynelatende inngripen.
Jeg tror at administratorer bør "sette en slags presedens", om at artikkelen er ikke
"forståelig nok i tittel,
og heller ikke forståelig nok i teksten, til at det er
opplagt for de fleste lesere, hva hovedemnet er.
(Emnet til artikkelen er et eller annet om Russlands væpna styrker, men ...)"


Fortsatt tror jeg at "fra hovedrom til arbeidskopi", er veien å gå i dette tilfellet.
Hvis ikke det, så må nok artikkelen slettes. (Og da gjenstår spørsmålet: Hvor lenge skal man la en uforståelig artikkel-med-uforståelig tittel.)


Mitt (nåværende) svar på hvor lenge: Når minst to administratorer har begge sett at tittel-og-artikkel er uforståelig,
da har det kanskje gått for lenge ...
Mvh Sju hav (diskusjon) 15. mai 2018 kl. 09:58 (CEST)
Eg er einig i at mykje er problematisk med desse artiklane. Om det ikkje blir betre kjem nok ein del av dei til å bli sletta frå hovudnamnerommet. Men det tek tid å setja seg inn i kvart døme. --Ranveig (diskusjon) 15. mai 2018 kl. 10:08 (CEST)
Jeg har inntrykk av at brukeren (som startet artikkelen) er lærenem, lærevillig, kunnskapsrik og en ressursperson mht russiske kilder.
Man bør jo først ta tak i de (relativt få artiklene, i mine øyne) med vesentlige svakheter, tror jeg.
Denne artikkelen er så svak, at jeg har stanset mitt arbeide på artiklene som grenser til denne. (De fleste artiklene til forfatteren, grenser ikke til denne, mener jeg.)
Vanskelig å sette seg inn i artiklene, ja. Men hvis to administratorer føler at en artikkel ikke er inklusjonsverdig (les: uforståelig i en høy grad), og jeg klager inn artikkelen (uten å vite om administratorer har merket seg artikkelen), da tror jeg ikke man skal nøle mye med å flytte artikkel ut av hovednavnerommet. Mvh Sju hav (diskusjon) 22. mai 2018 kl. 22:23 (CEST)
Beskjed om nylaget arbeidskopi, er på brukerens (ordinære) diskusjonsside.
Arbeidskopien er: Brukar:HHKhhk/Bakke-til-bakke-missilbrigade forsyningsbataljon med verkstadbatteri. Mvh Sju hav (diskusjon) 22. mai 2018 kl. 22:39 (CEST)

Om det første emnet, kan fortsette å stå først i setningen ...

 • "I kubansk oljeindustri til havs, skulle Russland òg investere".


Hvis du synes at det første leddet like gjerne kan si at "Investeringar i kubansk oljeindustri til havs ...", så har jeg ikke noe i mot det.

Mitt hovedpoeng er at det er fint om en av de to ovennevnte alternativene, kan bli stående.
(At annet med setningen vil bli flikket på, har jeg ingen formening om ...)

Jeg nevner dette nå, siden du ganske sikkert kommer til å se setningen etterhvert (og muligens bli fristet til å endre det første leddet radikalt utover det jeg foreslår ...)
Mvh Sju hav (diskusjon) 14. mai 2018 kl. 23:35 (CEST)

Velkomst-mal og slikt

Hei Brukar:Ranveig
Jeg har skrevet et innlegg til en bruker (som skreiv fra en IP-adresse).
(Jeg tittet nylig på siden, Siste endringar, og deretter kontaktet jeg en bruker i dag, for å skrive relevant informasjon. Siden det var en ip-adresse, så skrev jeg ikke utførlig om hvorfor jeg valgte å skrive dit.
Brukeren burde kanskje heller fått en standard hilsen (og velkomst-mal), men jeg er ikke sikker på hva den riktige malen heter. Mvh 176.11.40.155 17. mai 2018 kl. 08:43 (CEST)

"Skipsklasse" bør kanskje være en tom kategori, i tilfellene der det er snakk om Krigsskip

Jeg føler for at
Krigsskip-klassa ..., ikke skal kunne forveksles med
en artikkel om en sivil Skipsklassa ....

("Krigsskip-klassa ..." kan jeg kansje bruke der hvor man ikke har "opplagte ting" som destroyer-klasse, fregatt-klasse, ubåt-klasse ...
Hvis det ikke kommer innsigelser, så kanskje jeg kan starte sakte og forsiktig ...)
Mvh Sju hav (diskusjon) 23. mai 2018 kl. 15:33 (CEST)

Viss det ikkje finst andre skipsklassar med same namn synest eg nok den enklaste forma er best. Men så lenge me bruker formuleringar som er norske og ikkje engelske er eg nøgd. --Ranveig (diskusjon) 23. mai 2018 kl. 15:39 (CEST)

Einingar i militærvesenet til Russland

Det er hva jeg har flyttet navnet til. (Jeg kikket på det tyske navnet "76. Garde-Luftsturm-Division", og jeg kikket i NAOB [9].)
"Flybåren" er kanskje moderne norsk (til tross for at soldater til dels lander i helikoptre eller hopper i fallskjerm fra helikoptre).
Luftbåren assosieres kanskje mere med sykdommer.
Synes du "Den 76. flyborne garde-stormdivisjon", er bedre? Mvh Sju hav (diskusjon) 28. mai 2018 kl. 21:36 (CEST)

"76. flyborne garde-stormdivisjon" ville eg sagt. Det noverande namnet har for mange bindestrekar til å verka leseleg. Har elles lite erfaring i kva ein skal kalla russiske militære einingar på norsk. --Ranveig (diskusjon) 29. mai 2018 kl. 08:31 (CEST)


er den danske artikkelen som foreløpig kalles på nynorsk-wiki,
Dei russiske luftlandestyrkane.
Kanskje man må bør se på navnet på den siste artikkelen først? Mvh Sju hav (diskusjon) 29. mai 2018 kl. 06:31 (CEST)

Nynorskordboka [11] kan tyde på at luftborne er godt nok, i denne sammenhengen. Sju hav (diskusjon) 29. mai 2018 kl. 06:44 (CEST)

En armé fra Flyvåpenet og fra Luftforsvaret

(En konsensus synes å kunne samle seg rundt det navnet, inntil videre.
Kan navnet funke, etter din tolkning av relevante regler for "brukbar nynorsk"?) Mvh Sju hav (diskusjon) 4. juni 2018 kl. 13:49 (CEST)

Det ser brukbart ut, ja. --Ranveig (diskusjon) 4. juni 2018 kl. 20:59 (CEST)

stridsvognarmé eller stridsvognsarmé

Er det et av begrepene som høres bedre ut på moderne norsk?
Den første, er etter det jeg kan se, den som brukes av en annen wikipedia-bruker.
(Jeg synes at den høres best ut, i utgangspunktet.
At den stavemåten muligens er et unntak fra en hovedregel, utelukker jeg ikke.) Mvh Sju hav (diskusjon) 12. juni 2018 kl. 09:10 (CEST)

Fuge-s eller binde-s følgjer gjerne tradisjon med kva som er gjort før for det første ordet. Eg kan ikkje sjå at det er vanleg å bruka s etter vogn eller stridsvogn i andre samansette ord, så første skrivemåte her er nok best. --Ranveig (diskusjon) 12. juni 2018 kl. 09:38 (CEST)
Takk.
(Til informasjon, foreløpig siste versjon av "mest relevant" artikkel, 1. garde-stridsvognarmé frå Russland.) Mvh Sju hav (diskusjon) 12. juni 2018 kl. 11:57 (CEST)

20. radio(-aktiv)-kjemisk og bakteriologisk verneregiment, eller en transkripsjon?

Ligner det første eller det andre, på et artikkelnavn?

Mvh Sju hav (diskusjon) 9. juli 2018 kl. 07:39 (CEST)

gardearmé / gardearme

14. gardearmé? (14. gardearme),
en-wiki og tysk-wiki kan gi ein peikepinn.
14. kombinerte armé, finnst ikkje grunnlag for å skrive, kan ein seie.
(Usikkert om vi framleis har artiklar med "gardearmé" i namnet. Kanskje dei vart sletta, p.g.a. feil som ikkje hadde med tittel å gjere.) Helsing Sju hav (diskusjon) 17. november 2019 kl. 22:03 (CET)

Gardearmé finst brukt i norsk, men eg kan ikkje finna noko anna eksempel på "kombinerte armé" enn det som er skrive på Wikipedia. Så artikkelen er flytta. Han manglar framleis kjelder. --Ranveig (diskusjon) 18. november 2019 kl. 09:05 (CET)

Artikkel om et fransk politisk parti mangler

Et kjent fransk politisk parti har skiftet navn, fra i dag. (Se punkt 6, [12]).
Hva skal artikkelen hete? Det franske partiet Nasjonal samling?
Delvis referanse på det norske navnet: [13]. 178.232.221.203 1. juni 2018 kl. 22:13 (CEST)

Ja, kanskje, om det ikkje blir litt rart? Igjen er eit alternativ å bruka namnet på originalspråket. --Ranveig (diskusjon) 2. juni 2018 kl. 09:25 (CEST)

Militærvesenet i USA

Det ser ut som ein grei tittel, sidan det verker som om "kommando" også blir brukt om desse store samlingane som finst i det amerikanske forsvaret (snl). Eit alternativ er elles å bruka det engelske namnet, men om det finst eit forståeleg norsk alternativ kan me vel bruka det. --Ranveig (diskusjon) 2. juni 2018 kl. 09:16 (CEST)
Glemte å si at oversettelsen til tysk-wiki, brukte Kommando. Sju hav (diskusjon) 2. juni 2018 kl. 19:10 (CEST)

Pirk om omdirigeringer til en artikkel om terrorfinansiering

Bra at du tok tak i en artikkel som hadde et navn som en dag vil bli uaktuelt.
Men hvis man skal ha omdirigeringer til "...-saka i 2018", skal
vi da ha omdirigeringer for 2016 (da saken starta i Frankrike), samt omdirigering for 2017?
(Her [14] er min siste versjon av artikkelen.) Mvh Sju hav (diskusjon) 5. juni 2018 kl. 15:46 (CEST)

Me kan, men trur ikkje det er nødvendig. Den nye tittelen er grei, men kanskje litt forhandsømande (og dermed ikkje nøytral). Kva med «Lafarge-saka om terrorfinansiering»? --Ranveig (diskusjon) 5. juni 2018 kl. 16:07 (CEST)
Hadde det stått "direkte terrorfinansiering", så hadde det vært forhåndsdømmende.
En nordmann har innrømmet, (og en kilde i artikkelen sier at han var den første som innrømmet), finansiering av en mellommann, og mellommannen ga (deler av) pengene videre til "terrorister eller tilsvarende grupperinger" [mine ord, i anførselstegn].
Hvis saken bare har falske tilståelser (om indirekte terrorfinansiering), da hadde jeg kanskje vært mere enig med ditt synspunkt.
(Det har ikke vært snakk om falske tilståelser enda.
Et problem med en slik tankegang: Nordmannen innrømmet indirekte terrorfinansiering (hvis jeg har lest kildene riktig), i boka som han skreiv, dengang han var en fri mann (og uten meldeplikt, og før han vart sikta av politiet).
I artikkelen finnes flere notable og selvstendige kilder, som skriver at Lafarge finansierte terror.
Artikkelen tar ikke stilling til om noen av de siktede kan eller skal dømmes i en rettssak.
Tittelen er nøytral i forhold til realitetene, slik jeg ser det. Mvh Sju hav (diskusjon) 5. juni 2018 kl. 17:06 (CEST)

Småtteri (eller i verste fall problematisk)

Håper at denne [15] redigeringen er grei. Sju hav (diskusjon) 5. juni 2018 kl. 17:37 (CEST)

Kategori:Ubåtar ...

Jeg har flytta en kategori, men endringen bør nok fjernes (for å ikke lage krøll med eksisterende wikidata-språklenker.)
"Kategori:Ubåtar i Russland-marinen: Versjonshistorikk"
Jeg har prøvd å fjerne redigeringen, men det gikk ikke.
(Jeg antar at jeg kan flytte tilbake, men det er kanskje best å spørre først, om det er best å gjøre det slik.) Mvh Sju hav (diskusjon) 5. juni 2018 kl. 18:23 (CEST)

I tittelen, skal greia være en "standard greie", eller rett og slett "en greie"?

Standard forsyningsbrigade i dei russiske landstyrkane.
Har du noe i mot at en snarest endrer navnet til "en vanligere" nynorsk,

(Artikkelen har for øvrig språklenke til russisk, uten at jeg ser hvordan den siden kan påvirke spørsmål om "vanlig" nynorsk.) Mvh Sju hav (diskusjon) 6. juni 2018 kl. 18:10 (CEST)

Nei, eg forstår ikkje heilt kvifor "standard" skal vera med. Russisk Wikipedia nemner ikkje dette. --Ranveig (diskusjon) 6. juni 2018 kl. 18:17 (CEST)
Kan en av administratorene flytte artikkelen, uten omdirigering. (Dette kan gjerne gjøres på mine vegne, siden jeg ikke veit hvordan jeg kan gjøre flyttinga, uten omdirigering.) Mvh Sju hav (diskusjon) 6. juni 2018 kl. 21:06 (CEST)

Flytting uten omdirigering

(Arbeide pågår.) Sju hav (diskusjon) 6. juni 2018 kl. 21:34 (CEST)

Sletting av omdirigering

"Kategori:Luftlandestyrkar i Russland".
Dette begrepet er ikke innarbeida. Jeg mente å flytte artikkelen, uten omdirigering.
Bare flyttinga er utført.
Vennligst slett omdirigeringen, og gjerne på mine vegne. Mvh Sju hav (diskusjon) 6. juni 2018 kl. 21:34 (CEST)

Sju hav; når du flytter en kategori, må hver og en av artiklene i kategorien omkategoriseres etterpå. Kategori:Flyborne styrkar frå Russland er tom, artiklene ligger i Kategori:Luftlandestyrkar i Russland. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 6. juni 2018 kl. 23:44 (CEST)
Beskjed mottatt.
Kan noen forresten tenke seg, noe bedre navn på kategorien?
 • "Kategori:Flyborne militær-einingar frå Russland"
 • "Kategori:Flyborne militærstyrkar frå Russland", eller lignende?
(Jeg tar det for gitt at "Flyborne sivile styrker" finnes i Russland, kanskje også en eller flere spesialstyrker i organisasjoner som gjør slikt som Sivilforsvaret i Norge, har som oppgave.)
Jeg ser fram til å høre om evt. bedre navn på kategorien, før jeg starter omkategoriseringa. Mvh Sju hav (diskusjon) 7. juni 2018 kl. 00:05 (CEST)
Sidan andre kateogriar bruker adjektvi (russiske, norske, USA-amerikanske), er det lurt å halda seg innanfor same systemet. --Ranveig (diskusjon) 7. juni 2018 kl. 08:34 (CEST)

En Julenisse-skulptur i Oslo med original i utlandet

Jeg har gjort nettsøk på et slags "clickbait"-ord, og klarte å "bla meg forbi" treffet på Santa Claus av Paul McCarthy, til tross for at jeg har sett artikkel-navnet mange ganger.
Det er snakk om én skulptur i Oslo, og én skulptur utafor Norge:
Santa Claus-skulpturen i Oslo og Rotterdam.
Hvis navnet ikke er bra nok, kan man kanskje vurdere

Navn som passer som omdirigeringer, men kanskje ikke som et optimalt, praktisk navn på artikkelen:

 • "Santa Claus-skulpturane ..."

(Det er ikke snakk om to skulpturer i Oslo, og to skulpturer utafor Norge.
Det er fort gjort å bla videre.)

 • "Santa Claus-verket i Oslo og Rotterdam"

(Hvermansen som søker en skulptur eller statue, kommer nok til å bla videre når man ser ordet "verk".)

Mvh Sju hav (diskusjon) 7. juni 2018 kl. 00:55 (CEST)

Jeg skulle bytte ut en avleggs kategori om Finland ...

Hei! Det finnes artikler som er kategorisert som "Len i Finland".
Len har ikke eksistert i Finland siden 2009.
Jeg fant en kategori på svensk, som jeg oversatte (og starta) på denne wikien, "Kategori:Len i Finland 1997–2009".
Nå viser det seg at det allerede finns en lignende kategori her, "Kategori:Len i Finland (1997-2009)".
("Min" kategori er kanskje et litt bedre navn.)
Jeg venter med å flytte bort fra (den avlegse) "kategori:Len i Finland", inntil en administrator kan gjøre noe med den "doble kategorien" relatert til "1997-2009".
Beklager bryderiet. Mvh Sju hav (diskusjon) 8. juni 2018 kl. 11:56 (CEST)

Det fantest allereie ein kategori, Kategori:Len i Finland (1997-2009), som har rette wikilenkjer. Det er lettare å bruka den, og halda fram med Len i Finland som eit oversyn over dei ulike lensordningane. --Ranveig (diskusjon) 8. juni 2018 kl. 13:18 (CEST)
Da er jeg ferdig med å flytte sjølve Len-ene. Mvh Sju hav (diskusjon) 8. juni 2018 kl. 14:12 (CEST)

Artikler på engelsk, som mangler lenke til nynorsk ...

 • "Genetic testing", kan det lenke til "Gentest" (på nynorsk).

Forøvring er det navnet på SNL-artikkelen og dansk-wiki artikkelen. Mvh Sju hav (diskusjon) 10. juni 2018 kl. 20:04 (CEST)

Kanskje det, eller gentesting, som også verker vera mykje brukt i fagforum. --Ranveig (diskusjon) 10. juni 2018 kl. 20:06 (CEST)
Jeg har tenkt litt videre, etter ditt innlegg.
Av de følgende to forslag til oppslagsord (med hver sin spesifikke skrivemåte) - hvilket forslag misliker du minst (eller "foretrekker" du)?
Mvh Sju hav (diskusjon) 10. juni 2018 kl. 22:46 (CEST)
Trur dette er to emne som kan ha kvar sin artikkel, sidan det er litt forskjellige ting. Gentesting blir ikkje berre gjort for å diagnostisera. Elles har eg ikkje sterke syn på stavemåtar. --Ranveig (diskusjon) 11. juni 2018 kl. 10:29 (CEST)
Mitt generelle synspunkt er: Hvis en-wiki har en artikkel om et emne, så er det fint om brukarane her, i utgangspunktet vil komme til å sette pris på at nynorsk-wiki i det minste har en artikkel-spirer (som lenker fra "flest mulig" av de engelske artiklene;
Ei nynorsk-spire fra den enkelte engelsk-artikkelen.
(Store Norske Leksikon har "mange veldig korte" artikler.)
Når man går fra en engelsk-artikkel via språklenke - til nynorsk-wiki - da bør man via ett klikk, eller noen få klikk, kommme fram til nynorsk-emnet man er på jakt etter.
Jeg er positiv til det du foreslår.
(At svensk-wikis Gendiagnostikk, lenker til bokmåls Gentest, klarer man kanskje "å styre rundt".) Mvh Sju hav (diskusjon) 11. juni 2018 kl. 14:11 (CEST)

1. stridsvognarmé

1. stridsvognarmé har fått ny artikkel i russisk Wikipedia som heiter 1-я гвардейская танковая армия (Россия) etter ei stor opprydding i byrjinga av 2018. Sjølv greier eg ikkje å flytta lenkja frå 1-я гвардейская танковая армия til 1-я гвардейская танковая армия (Россия), så eg ber om hjelp eller råd.

mvh Brukar:HHKhhk

Dersom det er vår nynorsk-artikkel du vil skal ha lenkje til (Россия)-artikkelen, må du først sletta nn-lenkja frå Q162559 på Wikidata og så leggja henne til Q28706513. Men nynorskartikkelen nemner den sovejtiske hæren, eg veit ikkje om dette høyrer til i artikkelen? --Ranveig (diskusjon) 11. juni 2018 kl. 17:38 (CEST)
Jeg gjort ovenstående.
Det ser ut som den førstnevnte wikidata-greia, fortsatt har lenke til engelsk og tysk.
I følge engelsk så het ikke armeen lenger, "1. Tank Army", ved slutten av den andre verdenskrigen.
Derfor flytta jeg navnet først.
Om oppslagsordet skal ha -stridsvognarmé, eller -panserarmè, er et godt spørsmål.
Hvis 1. garde-stridsvognsarmé frå Russland reknast som et bra oppslagsord, så bøyer jeg meg for det.
(Og da må man nok omdirigere fra 1. garde-panserarmé frå Russland.) Mvh Sju hav (diskusjon) 11. juni 2018 kl. 18:27 (CEST)

Transgender og transsexual

På engelsk finnes egne artikler om:

 • Transgender. Kan den artikkelen lenke til transkjønn (på nynorsk). (Da mener jeg ikke "tran-skjønn" i denne sammenhengen, men trans-kjønn.
Ja, transkjønn er tydelegvis tilrådd av Språkrådet. --Ranveig (diskusjon) 13. juni 2018 kl. 19:01 (CEST)
Begge desse orda verker vera greie. Transseksuell står i ordboka og transseksualisme verker vera ein del brukt i norsk medisinsk samanheng. --Ranveig (diskusjon) 13. juni 2018 kl. 19:01 (CEST)

Jeg tror at det bør være en nynorsk spire, fra hver av artiklene ovenfor.
Det kan være bra å begynne slik, og så får andre (evt. også jeg) skrive om andre temaer (eller evt. overlappende temaer) hvis det ønskes. Mvh 176.11.63.250 13. juni 2018 kl. 17:51 (CEST)

Én navigasjonsmal, [16] har en-wiki i begge ovennevnte artikler.
Hva bør "transeksuell", helst lenke til, fra en tilsvarende norsk mal? Mvh 176.11.63.250 13. juni 2018 kl. 18:04 (CEST)

Liste over transkjønna og transseksuelle rollefigurar

Jeg starter kanskje først en artikkel om List of ransgender and transsexual fictional characters.

Vedr. artikkel som fins, «Liste over transkjønna og transseksuelle rollefigurar»: Flette inn én eller begge følgende emner: transkjønn og/eller transseksuell/ transseksualitet?

Ser du (eller andre) noen grunn til å flette inn (eller omdirigere) oppslagsordene Transkjønn og/eller Transseksuell/ Transseksualitet, til
artikkelen, Liste over transkjønna og transseksuelle rollefigurar?
Mvh 176.11.63.250 13. juni 2018 kl. 22:27 (CEST)

Moglege fleirtydingssidar

Den siste, kjente Kongo-saka har vi artikkel om. Hvilken annen artikkel synes dere (inkl. Ranveig) at man kan lenke til? Mvh 176.11.63.250 14. juni 2018 kl. 12:24 (CEST)

Ingeniørtropp eller tropper

Usamd i endring frå tropper til tropp. Ein tropp er: underavdeling av militært kompani, batteri eller liknande geværtropp / kommandotropp / stille opp troppen


i fleirtal: militære styrkar sende troppar inn i byen / fiendslege troppar

same på bokmål [Usignert innlegg]

Artikkelen kan kanskje hete Ingeniørsoldatar eller Ingeniørsoldat[2],
(hvis den kan lenke fra den engelske artikkelen, "Military engineering").
Jeg synes nok at det er en uting å ha generelle artikler som heter "-tropp" eller "-avdeling" eller "-troppar". Sju hav (diskusjon) 15. juni 2018 kl. 14:13 (CEST)

Det viktigaste er vel å ha artiklane på nynorsk og ikkje på bokmål. Bruk stavekontroll eller ordbok, så blir det færre feil. --Ranveig (diskusjon) 15. juni 2018 kl. 14:43 (CEST)

Det er vel ikkje slik at det heiter tropper på bokmål og tropp på nynorsk? Ein tropp er ei underavdeling i kompaniet eller bataljonen på ca 30 mann på båe målføra, og dersom ein brukar dette begrepet, stemmer ikkje tekst og tittel overeins.[[Brukar:HHKhhk|HHKhhk]

Hei brukar:HHKhhk,
Slik jeg ser det, så har Ranveig full dekning for å skrive det hun skreiv.
For øvrig blei Diskusjon:Ingeniørtropp starta i dag. Diskusjonen bør (eller skal frå nå), føres på relevant diskusjonsside. Derfor flyttes diskusjonen, i denne tråden, til Diskusjon:Ingeniørtropp.
(Beklager hvis jeg ikke ordlegger meg høflig nok, eller hvis skriver noe uklart i denne tråden.) Mvh Sju hav (diskusjon) 16. juni 2018 kl. 15:06 (CEST)
 1. https://www.nrk.no/norge/ud-om-shezadi-saken_-_-man-tar-et-stort-personlig-ansvar-ved-a-reise-til-syria-1.14082245
 2. https://snl.no/sappør

Ny diskusjonsside

Hei Ranveig, en (eller flere) har starta en ny diskusjonsside:

Mvh Sju hav (diskusjon) 16. juni 2018 kl. 14:56 (CEST)

Ingeniørfaget og militæret

Military engineering fins på engelsk-wiki.
Fint om nynorsk-wiki kan ha klart for seg hva tilsvarende er på nynorsk.

 • "ingeniørfaget for militærvesenet"?
 • "militær-ingeniørfaget"?
 • "det militære ingeniørfaget"?

(Viss en mann har er en universitetsgrad innen "Military engineering" - da er han en fagmann.)
Takk for dine tidligere bidrag til språkvitskapen, her til gards. Mvh Sju hav (diskusjon) 16. juni 2018 kl. 18:40 (CEST)

 • "Ingeniørfaget hos militærvesenet"? Sju hav (diskusjon) 16. juni 2018 kl. 20:28 (CEST)
Er nokre av desse omgrepa i bruk på norsk? Viss ikkje blir det rart å innføra dei. Det verker som om ingeniør i forsvaret ikkje nødvendigvis er eit enkelt fag, men at ein bruker ulike ingeniørfag der (utdanning.no, forsvaret.no). Så kanskje «ingeniør i forsvaret» eller «militær ingeniør» kan passa. --Ranveig (diskusjon) 17. juni 2018 kl. 08:47 (CEST)

Ingeniørvitskap eller ingeniørfag, er de første tre ordene i artikkelen som språklenkes til på nynorsk, og som lenkes fra Engineering på en-wiki.

("Dei militære ingeniørfaga", er mitt favoritt-forslag inntil videre.)
"military-engineer et-eller-annet", og ikke "Military engineering"
 • Ingeniørvitskap er språklenka til Engineering.
 • "... ingeniørvitskap"? (t.d. "Militær ingeniørvitskap")?
 • "ingeniørvitskap ... militærvesen" (t.d. "ingeniørvitskap for miliærvesen")?
Byggingeniørfaga finnes, påstår jeg, og da er "veien kanskje ikke lang" til
"militæringeniørfaga" (eller militæringeniørfaga). Mvh Sju hav (diskusjon) 17. juni 2018 kl. 20:19 (CEST); Sju hav (diskusjon) 18. juni 2018 kl. 05:22 (CEST)

En "ikke-militær person" kan studere (eller være en ekspert) på Military Engineering. Sju hav (diskusjon) 29. juni 2018 kl. 20:29 (CEST)

EM og VM i fotball

Hei. Jeg synes det er litt rart å ha kategorier for fotballspillere i internasjonale konkurranser på to forskjellige former; VM-spillere ligger på Kategori:Spelarar i Fotball-VM XXXX og EM-spillere på Kategori:EM i fotball XXXX-spelarar. Tror du det blir ville protester om jeg flytter EM-spillerkategoriene slik at de følger samme betegnelser som VM? Det blir da slik: Kategori:Spelarar i Fotball-EM XXXX. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 23. juni 2018 kl. 09:28 (CEST)

Nei, det verker som ei god løysing. Noverande EM-kategorinamn høyrest litt unaturlege ut. --Ranveig (diskusjon) 23. juni 2018 kl. 11:11 (CEST)
Ja, enig. Da endrer jeg det. Takk. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 23. juni 2018 kl. 11:39 (CEST)

Infoboks har tatt over

Hei. Det har kanskje skjedd ein feil i malane knytt til artikkelen om Kristendommen. Frå min nettlesar har all brødteksten lagt seg i infoboksen. --Bjarkan (diskusjon) 4. juli 2018 kl. 21:59 (CEST)

Hjelp, det er nok ein feil eg har laga i forsøk på å fiksa ein annan. Takk for at du såg & sa frå - er i ferd med å gå gjennom no. --Ranveig (diskusjon) 4. juli 2018 kl. 22:20 (CEST)

Med tid og stunder

Til informasjon:
Bokmål-wiki har slurva med å kreditere nynorsk-wiki.
Fra bokmåls-wiki:
"4. jul. 2018 kl. 04:38‎ @Annikdance: (diskusjon | bidrag)‎ . . (8 522 bytes) (+8 522)‎ . . (Skapt ved oversettelse av siden «Redningsaksjonen i Tham Luang-grotta i 2018»".
Krediteringen synes undermåls. (Men om slik kreditering skulle komme til å skje over hele fjøla, så ville slikt hatt støtte fra en og annen).
(Av mindre interesse, kan en opplyse om konstruksjonen "Chiang Raene-fylket", som bokmål-wiki ikke har klart å luke bort, enda.) Mvh Sju hav (diskusjon) 5. juli 2018 kl. 18:05 (CEST)

Å sitte å hjelpe folk med å finne opp norske navn på russiske militærenheter ...

Hei! Jimbo Wales starta ikke wikipedia slik at wikipedia-brukere kan sitte å finne på navn, som ikke eksisterer (for russiske militærenheter).
Hvis et norsk navn ikke finnes, så kan det hende at en artikkel kan skrive "bla-bla, fritt omsette".
Deretter kan man kanskje kalle artikkelen "bla-bla". (Og da kommer det klart fram, at vi ikke har referanse på norsk navn, men at kanskje det "fritt omsette navnet", har "en viss brukbarhet").
Takk for ditt gode arbeide i andre saker (til tross for at jeg er noe uenig i "en liten greie fra i dag"). Mvh Sju hav (diskusjon) 9. juli 2018 kl. 08:48 (CEST)

Generelt har ein på Nynorsk Wikipedia i 14 år (og enno lengre på Engelsk Wikipedia!) konstruert (ny)norske namn (engelsk på Engelsk Wikipedia sjølvsagt...) på omgrep, ting og tang og til dels stadnamn som før ikkje har hatt eit norsk namn. Så det må reknast som innafor så lenge omsetjinga er nøyaktig og ikkje endrar den originale tydinga. I visse tilfelle er det nok sikkert like lurt å behalde det originale namnet (me brukar t.d. Venezia sjølv om Venedig finst på norsk). Om det er rett å gjere her kan sikkert diskuterast. Til sjuande sist er den beste løysinga den som gjer artikkelen best forståeleg for lesaren. Du har jo sjølv oppretta artiklar med norske namn som i utgangspunktet ikkje eksisterer. Ein kan bruke same argumentasjonen som over på at Chiang Rai-fylket er eit namn som ikkje finst andre stader enn på Nynorsk Wikipedia. Eg meiner det er absolutt innafor å kalle dette Chiang Rai-fylket (ser derimot at Språkrådet brukar provins og ikkje fylke). Så lenge russiske militæreiningar er korrekt omsette og dermed gjort meir forståeleg for ikkje-russiskspråklege lesarar så kan eg ikkje sjå problemet med det heller. --Frokor (diskusjon) 14. juli 2018 kl. 12:15 (CEST)
Du glemte kanskje å ta med ordet tidsriktig. (Det nytter kanskje ikke med en oversettelse som er bra, sett med «briller som er fra» 100 år før ABC-vern var et tidsriktig begrep.)
De mest problematiske artiklene vil kanskje finne veien til slettedebatter.
Har ikke sett mange av mine «oversettelser» der ennå. Sju hav (diskusjon) 15. juli 2018 kl. 14:06 (CEST)

Hva bringer morgendagen om ABC (som ikke har å gjøre med læring av bokstaver til barn)?

20. ABC-vernregiment?
Er dette et navn som du fortsatt kan tenke deg å tilbakestille til?
(Jeg tar nok et døgns pause fra artikkelen, før jeg endrer til "et ubrukt navn". Det er viktig at man ikke har redigeringskrig.) Hilsen Sju hav (diskusjon) 9. juli 2018 kl. 18:24 (CEST)

Klar til sletting av ...

Liste over offentleg utsmykking i Noreg etter fylke og kommune, bør slettes, slik du har foreslått.
Erstattes av for eksempel

lister for dei andre kommunane.
Info nedanfor bør noen kanskje flette inn etterkvart.
'''Liste over offentleg utsmykking i Noreg etter fylke og kommune'''. *[[Boddingmonumentet]] [[Lita søndagsprinsesse]] [[Monolitten]] [[Petter Dass-monumentet]] [[Skulpturen Laksen]] [[Sverd i fjell]] ==Oslo kommune== *[[Santa Claus-skulpturen i Oslo og Rotterdam|Santa Claus-skulpturen]] *«Sinnataggen» (Se [[Vigelandsanlegget]]) *[[Vigelandsanlegget]] :*«[[Sinnataggen]]» Mvh 178.232.0.139 29. juli 2018 kl. 20:07 (CEST)

Pirk

"kring Alta-aksjonen dreide seg om", skreiv du. Er du nøgd? 178.232.186.115 1. august 2018 kl. 22:09 (CEST)

Give your feedback about changes to Special:Block

Hello,

You are receiving this message because you are a top user of Special:Block on this wiki. Thank you for the important work that you do. There is a discussion happening about plans to improve Special:Block with the ability to set new types of blocks. To get the best design and new functions added, it is essential that people who use the tool join the discussion and share their opinions about these changes.

Instead of a full site wide block, you would be able to set a Partial Block. A user could be blocked from a single page, multiple pages, one or more namespaces, from uploading files, etc. There are several different ways to add this feature to Special:Block. Right now Important decisions are being made about the design and function.

Please review the page on Meta and share your feedback on the discussion page. Or you can reach me by email Also, share this message with anyone else who might be interested in participating in the discussion.

I appreciate any time that you can give to assist with making improvements to this feature. Cheers, SPoore (WMF) (talk) , Trust and Safety Specialist, Community health initiative (talk) 10. august 2018 kl. 04:08 (CEST)

 • Apologizes for posting in English.

Sletting av forfattarartikkel

Hei Ranveig! Jeg ser at du har slettet Åsmund Thorkildsen på nn.wikipedia., p.g.a at publica og lyrikkforlaget er såkalte vanity forlag. I så tilfelle bør du ikke bare slette denne. Da bør du også slette f.eks Svein Erik Kjærvik sin også. Her er linken: https://nn.wikipedia.org/w/index.php?title=Svein_Erik_Kj%C3%A6rvik&action=edit Han har skrevet for publica han også, men har ikke blitt slettet. Hvorfor ikke det? Skal det virkelig være forskjellsbehandling på wikipedia?

Det du skriver, hører hjemme på diskusjonssiden [17] til artikkelen om Svein Erik Kjærvik.
(Jeg synes for øvrig at wikipedia-brukarar godt kunne finne en eufemisme for "vanity-forlag".)
Et svar på ditt spørsmål: Hvert emne (og hver artikkel), må stå på sine eigne bein! Vel og merke, innanfor eksisterande wiki-retningslinjar.
Utan å kjenne til verkene (eller evt. meritter i forfattarane sine biografiar), vil jeg legge til: Hvis verkene ikke er blitt omtalt av litteratur-eksperter som skriv/ eller synser i wiki-notable kjeldar, da er det sannsynlig at forfatteren ikke er wiki-notabel.
(For øvrig kan du vurdere om du kan/ bør skrive nøkternt og leksikalt, om "din" forfattar, på din brukarside.
Hvis hen har fått wiki-notable omtale i andre samanhanger, så kan man kanskje ha med det some en løpende referanse. Nemn også kommune og stad, foreslår eg. ) mvh Sju hav (diskusjon) 10. august 2018 kl. 07:13 (CEST)
Jeg glemte å si at hvis du ikkje vil at andre enn Ranveig skal svare, da bør du kanskje heller vurdere å sende epost til ho. Mvh Sju hav (diskusjon) 10. august 2018 kl. 07:15 (CEST)

Til første brukar: Det er mogleg at artikkelen du nemner heller ikkje høyrer heime her. Men forfattaren finst i Bibliotekkatalogen, og artikkelen om han er skriven av uavhengige bidragsytatar. --Ranveig (diskusjon) 10. august 2018 kl. 09:33 (CEST)

Til fyrste brukar: Det er innafor, at du (eller andre) limer inn i den artikkelen
{{sletting}}
Ikkje alle som er nemnt en gang hos Bibsys osv., som "Medforfatter/bidragsyter" skal ha eigen artikkel.
I tillegg kom ikkje den boka ut på eit wiki-notablelt forlag.
(Å få ein notis i ein og annan lokalavis, er ikkje nok for eigen wiki-artikkel, kan man nok seie.)
Du har så rett i at når ikkje "din" artikkel skal beholdast, så hvorfor skal nemnte artikkel beholdast. Men,
først må noen ta seg bryet med å lime inn slette-greia, i artikkelen. Den saka kan nok ikkje komme i gang, utan det. 176.11.91.194 10. august 2018 kl. 13:23 (CEST)
Min "stemme" i debatten, skal saman med "stemmen" til brukar:Sju hav, berre reknast som ein "stemme", etter min mening.176.11.91.194 10. august 2018 kl. 13:29 (CEST)

Infoboks og billettekst

Du har kjenner innmaten i Mal:Taksoboks. Den siste endringa gjort av Brukar:Tholme på denne malen medførte at billettekst fell ut. Men det er kanskje ein brukarfeil frå mi side i taksoboksar for fuglar? --Roar (diskusjon) 18. august 2018 kl. 10:50 (CEST)

Det er ein del feil med den boksen som eg går ut frå at Tholme prøvde å fiksa. Har lagt merke til at ein del kommentarar kan stå utanfor boksen osb. Sjølv føretrekk eg å bruka TaksoboksLua, trur det meste er greitt med den. --Ranveig (diskusjon) 18. august 2018 kl. 10:54 (CEST)
Eg har prøvd å fiksa den opphavlege bilettekst-feilen utan å leggja inn noko nytt. Det ser greitt ut i dei artiklane eg har sjekka, så håper det går godt overalt. --Ranveig (diskusjon) 18. august 2018 kl. 11:10 (CEST)

Autocollapse

Hei, berre lurte på om du eller nokon andre har gjort noko med autocollapse-funksjonen i det siste? Har sett at navigasjonsmalar som før var opne no alltid er automatisk kollapsa, uansett om ein tillet at dei er opne eller ikkje. Og andre element som har autocollapse som default ikkje vert kollapsa. --Frokor (diskusjon) 9. september 2018 kl. 11:03 (CEST)

Ja, eg la inn automatisk "kollaps" i mal:navboks/kjerne etter at den føre løysinga stoppa å verka. Då var altså alle malane oppslegne overalt, slik det kanskje er i ein del andre malar som ikkje bruker navboks/kjerne. Den nye mediawiki-løysinga er omtalt på mediawiki.org. Eg har ikkje sett noko der om at det er mogleg å ha malar som berre slår seg saman når dei opptrer saman med ein anna mal, men det kan jo fortsatt vera mogleg på eit eller anna vis. --Ranveig (diskusjon) 9. september 2018 kl. 11:19 (CEST)
Ok, då er det nok derfor andre malar heller ikkje blir kollapsa lenger, t.d. Mal:Collapsible list der heile poenget nettopp er ei liste som er kollapsa. Det er noko me burde sett på. Ein annan ting me burde ha fått fiksa er hlist (horisontal liste) som ikkje verkar å fungere i stilarka og som ikkje har linjeskift i Mal:Hlist. Det fører t.d. til at enkelte infoboksar blir veldig breie (sjå t.d. øvst i artikkelen rock. Eg er usikker på kvar dette må leggast til/fiksast. --Frokor (diskusjon) 9. september 2018 kl. 13:37 (CEST)
I Mal:Collapsible list ser det ut til å fungera å bytta ut "collapsed" med "mw-collapsible mw-collapsed". Hlist med tilhøyrande modul har eg dessverre ikkje greie på. --Ranveig (diskusjon) 9. september 2018 kl. 13:49 (CEST)
Takk. Ser ut til at det fungerte for andre malar òg.--Frokor (diskusjon) 9. september 2018 kl. 14:08 (CEST)
Trur linjeskift i hlist kan setjast i MediaWiki:Common.css. Hlist fungerer som den skal, om ein ser bort frå at han ikkje skiftar linje (wrap altså). Men eg er ikkje sikker på kvar endringar må gjerast. --Frokor (diskusjon) 9. september 2018 kl. 14:15 (CEST)
No veit ikkje heilt kva eg gjorde, men eg oppdaterte Common.css og får nå ei mykje betre oppleving på rock. Ser du andre forbetringar eller problem? --Ranveig (diskusjon) 9. september 2018 kl. 14:26 (CEST)
Ja, såg mykje betre ut no. Det gjorde nok susen! --Frokor (diskusjon) 9. september 2018 kl. 14:35 (CEST)

Notabilitet

Spørsmål til Ranveig God morgen og her er mitt spørsmål: Anser du ikke Dekameronen for notabel? Med vennlig hilsen: Finn Mandag 17. september

Nei, den er notabel. Men det er ikkje sikkert at han blei fullført i 1353. Det årstalet er omtrentleg. --Ranveig (diskusjon) 17. september 2018 kl. 11:52 (CEST)


::Brukar:Ranveig Uløselig, selv italiensk Wiki oppgir «probabilmente tra il 1349» 

MvhFinn

Skyttarar

Dei ulike skyttarane på nynorsk er feil lenka til engelsk, men eg greier ikkje å gjera noko med dette. "Sju Hav" har òg rota saman Skarpskyttar og Snikskyttar i teksten.

 • Skarpskyttar = Marksman
 • Snikskyttar = Sniper
 • Krypskyttar = Poacher

Mhv Brukar:HHKhhk

Har retta opp i skarp- og snikskyttar no. Engelsk Wikipedia har ingen artikkel om poacher, så der er nok "poaching" beste interwiki (om det ikkje finst snevrare artiklar på andre språk). --Ranveig (diskusjon) 11. november 2018 kl. 17:41 (CET)

Tusen takk! Mhv Brukar:HHKhhk

Infoboks

Eg la inn ein infoboks (infoboks biografi) i artkkelen Felix du Temple de la Croix, men korleis får eg relevant data inn i infoboksen? Sigmundg (diskusjon) 21. desember 2018 kl. 11:11 (CET)

Info blir henta automatisk frå Wikidata, så artikkelen må lenkjast til det rette objektet der (gjort for de la Croix no). Elles går det an å leggja inn på gamlemåten med parametrane brukte i malen. --Ranveig (diskusjon) 21. desember 2018 kl. 11:26 (CET)
Korleis gjer ein denne lenkinga? Sigmundg (diskusjon) 21. desember 2018 kl. 11:32 (CET)
I ein ny eller ulenkja artikkel klikker ein på "legg til lenkje" eller noko slikt i venstremargen, vel eit språk artikkelen finst på, og finn namnet der. Det går også an å gjera det på Wikidata, t.d. på sida for elementet for Félix du Temple de la Croix. Då legg ein til nn og så namnet på artikkelen her. --Ranveig (diskusjon) 21. desember 2018 kl. 11:42 (CET)

teorien, Theory of mind

Hei
bokmål-wiki har en artikkel som ikkje er slette-nominert - [18].
Artikkelen har problemer, men eg føler at følgande (omsett til nynorsk), kan vera nok for ei spire:
"For å kunne forholde seg sosialt til andre mennesker er det nødvendig å forstå at mennesker er tenkende vesener som handler ut fra hvordan de oppfatter situasjoner. En slik grunnleggende psykologisk innsikt har blitt kalt theory of mind, eller mentalisering. Det er en teori fordi andres mentale tilstander ikke lar seg direkte observere (Berk, 2009).
En teori om sinnet er ifølge [ein kjelde,] Sodian og Kristen (2010)
evnen til å attribuere mentale tilstander (tanker, kunnskap, tro og emosjoner) til seg selv og andre, samt det å forstå at andre mennesker kan ha andre mentale tilstander enn seg selv."

(Viss ein allereie har ei spire, så har ein oppgava klar for påskeferier og juleferier, kan ein seie.
For øvrig har eg lest den svenske artikkelen; Eg forventer ikkje at det er konsensus blant fagfolk, om at heile den artikkelen er det beste utgangspunktet for en nynorsk-artikkel.) @Telaneo: har retta noko i artikkelen, og kanskje han har innspill om min ide har noko for seg, eller om han kan foreslå noko anna.)
Um mitt forslag ikkje er godt nok, så beklager eg bryderiet. Helsing Sju hav (diskusjon) 16. januar 2019 kl. 20:51 (CET)

1984

What are the criteria? Btw. you revert should be cancelled due to lack of reason in description. Eurohunter (diskusjon) 10. februar 2019 kl. 11:23 (CET)

I'm sorry, but I have to revert a lot of disruptive edits. The persons mentioned should be of interest to users of this Wikipedia. --Ranveig (diskusjon) 10. februar 2019 kl. 11:28 (CET)

Fødd-mal skapar problem i utdrags-«boble»

Hei. Når eg held musa over ei lenke til ein artikkel, kjem ei boble med eit utdrag frå starten av teksten og bilde fram. For utdraga av biografiar som brukar fødd-malen, kjem namnet på personen først i feit tekst, deretter resten av teksten i ein grå boks.

Ein grå boks som dette.

Kanskje dette kjem av at eit mellomrom heng att når fødd-malen blir ekskludert frå utdraget? Fint om det kunne bli fiksa! --Bjarkan (diskusjon) 20. februar 2019 kl. 14:45 (CET)

Hei, eg har også merka det for alle desse malane, men veit ikkje om nokon måte å løysa det på. Det er mogleg me kan få hjelp frå ein programmerar som @Njardarlogar:? Einig i at det hadde vore fint med finare førehandsframsyningar. --Ranveig (diskusjon) 20. februar 2019 kl. 14:56 (CET)
Det kan vera ein vanske med sjølve førehandsvisingsfunksjonen. I det fall lyt det rapporterast på Phabricator (trur dette er rette emnemerket). Men eg veit ikkje; eg har dette i bakhovudet inntil vidare. --Njardarlogar (ordskifte) 20. februar 2019 kl. 22:50 (CET)
Eg har testa litt med Mal:Levde årstal og Eirik Blodøks. Dersom nobreakspace blir lagt inn i slutten av ein slik mal, og ein tek vekk mellomrommet mellom malen og teksten som følgjer, ser både førehandsvingsinsbobla og Visuell editor mykje betre ut. Dersom ein let mellomrommet stå att i artikkelen er det framleis problem, og det blir eit dobbelt mellomrom i sjølve artikkelen. Trur ikkje dette er ei god løysing, men det illustrerer problemet. --Ranveig (diskusjon) 17. mars 2019 kl. 13:55 (CET)

Société nationale des véhicules industriels

Museagle (diskusjon) 2. mars 2019 kl. 21:14 (CET)

Hi,

Thank you for checking and controlling Wikipedia pages.

My Norsk is limited, by I am trying to enrich the page with some pictures and more content.

Please, could you let me know why my contribution was rejected and how can I make it better?

Takk

Hello there. Your contribution was in the wrong language - Norwegian bokmål. This Wikipedia is in Norwegian nynorsk. Hope this helps! --Ranveig (diskusjon) 2. mars 2019 kl. 21:25 (CET)

Blokkering

Hva i all verden mener du med å blokkere Brukar:F.bendik? Foretar jo bare nyttige endringer. Kronny (diskusjon) 10. mars 2019 kl. 14:50 (CET)

Sjå svar på diskusjonssida hans. --Ranveig (diskusjon) 10. mars 2019 kl. 14:52 (CET)

Framsida

Hei! På framsida er det ei lenke «me tek gjerne imot bidrag». Den lenka gjev ein 404-feil, og har truleg gjort det ganske lenge. Kan du endre ho til å peike til https://donate.wikimedia.org/? Jon Harald Søby (diskusjon) 13. mars 2019 kl. 16:03 (CET)

(Formuleringa «Vertsmaskinane blir betalt for gjennom gåver» bør kanskje òg bli endra, pengane ein gjev går jo til mykje meir enn berre vertsmaskinar.) Jon Harald Søby (diskusjon) 13. mars 2019 kl. 16:05 (CET)
Ja, den delen er nok utgammal. Har endra han litt no, andre må gjerne koma med innspel til betre formuleringar. --Ranveig (diskusjon) 13. mars 2019 kl. 16:11 (CET)
Nokon som veit kvar sjølve brevet frå Jimmy vert sett om? I gjeldande utgåve inneheld omsetjinga formuleringa «Kvart å bestemmer akkurat nok menneske seg for å gje» (eg fann denne og denne, men gjet det ikkje er på desse stadene). --Njardarlogar (ordskifte) 13. mars 2019 kl. 16:47 (CET)

RS-26

Hvorfor skriver du:Denne artikkelen bygger på «RS-26» frå Wikipedia på bokmål, den 28. januar 2017. [[HHKhhk (diskusjon) 27. mars 2019 kl. 22:14 (CET)]]

Beklagar, det var ein feil. Du har omsett mange artiklar frå nb:, så eg gjekk vel ut frå at det galdt denne òg. Kanskje du sjølv kan opplysa om kvar du har henta stoffet frå? --Ranveig (diskusjon) 28. mars 2019 kl. 07:31 (CET)

Kommunar i Sardinia

Ciao! I saw the changes made to the entries I entered and I thank you. In the meantime I have also included the altitude: you could kindly verify its correctness of the new test because not knowing the language I have to rely on the automatic corrector which is never 100% reliable. Thank you very much. --Discanto (diskusjon) 9. april 2019 kl. 04:10 (CEST)

Ciao @Discanto:. I appreciate your hard work with updating and creating. The first part of Berchidda looked good, but the second part was pretty badly wrong. The current phrasing should be a good template. --Ranveig (diskusjon) 9. april 2019 kl. 08:05 (CEST)
Thank you, Ranveig. Then I take it as a model. And I also add the link to Commons. Regards. --Discanto (diskusjon) 9. april 2019 kl. 14:39 (CEST)
Yes, that looks good. You can also use the template Commonskat (Commonscat) for an automatic link to the relevant category. --Ranveig (diskusjon) 9. april 2019 kl. 19:54 (CEST)

"Spesial:AboutTopic"

Hei! Din siste versjon av Erkki Lumisalmi har med en unødvendig lenke i infoboksen.

https://nn.wikipedia.org/wiki/Spesial:AboutTopic/Q63254390. Mvh 178.232.229.61 24. april 2019 kl. 16:51 (CEST)

Possibly vandalism/ Mulig hærverk

Jeg har ingen planer om å følge opp sakene vidare.

Disturbance of Wikipedia / Forstyrrelse av Wikipedia?

Sardinia 2

Ciao. I noticed that we need to do an update in Mal:Infoboks by Italia because the field "Provins" link to Provinsen Storbyområdet Cagliari instead of Storbyområdet Cagliari. This is not correct as the metropolitan city is not part of the province, ie they are both second level administrations.
Another thing: I wanted to ask you if according to the conventions of nn.wiki we must use the term "South Sardinia" or its translation (Sør-Sardegna?). Thanks for reply. --Discanto (diskusjon) 14. mai 2019 kl. 15:06 (CEST)
I have changed the template to only link to "Provinsen ...." if such a page exists. Let me know if there are any problems. As for your second question, I'm not aware of any convention either way. I know that we translate names of American states (so South Carolina is Sør-Carolina), so it's probably fine to translate. --Ranveig (diskusjon) 14. mai 2019 kl. 15:30 (CEST)

{{nb}}-mal

Hei! Er det slik at ein helst ikkje skal bruke malane {{nb}}, {{en}} osb.? Eg fann dei nyleg, og tenkte at dei sikkert var meint for å brukast, men eg ser at du har erstatta dei med tekst i kjeldelistene eg har oppgjeve. Det er likegyldig for meg korleis eg gjer det, altså, så lenge eg har ei norm å halde meg til. Tynnoel (diskusjon) 18. mai 2019 kl. 02:01 (CEST)

Hei igjen. Ja, eg har eit lite prosjekt der eg driv og erstattar desse malane med mal:omsett (som du lett kan leggja inn ved å klikka på {{liminn:omsett|nb}} · {{liminn:omsett|en|tittel=}} under redigeringsboksen. Passar for alle språk). Det er viktig å ha dato på kva tid ein omsette. Mange av omseetjingane eg finn er over ti år gamle, og den tilsvarande artikkelen har gjerne endra seg ein god del. No har eg sett at det faktisk går an å leggja inn dato i desse eldre malana òg, så om du heller vil gjera det er det heilt greitt. --Ranveig (diskusjon) 18. mai 2019 kl. 07:30 (CEST)
Då prøver eg å bruke {{liminn:omsett}} Tynnoel (diskusjon) 18. mai 2019 kl. 12:25 (CEST)

Reverts

Hei! Why are you reverting my edits which are accepted everywhere else?--Risto hot sir (diskusjon) 29. mai 2019 kl. 13:12 (CEST)

Your images are not always appropriate. --Ranveig (diskusjon) 29. mai 2019 kl. 13:12 (CEST)
Well, that's your POV.--Risto hot sir (diskusjon) 29. mai 2019 kl. 13:14 (CEST) - OK, it's not bad here, but at Wikifrasar...--Risto hot sir (diskusjon) 29. mai 2019 kl. 13:41 (CEST)

{{fødd-lua}} og {{datoar}}

Hei! Eg ser du har laga og byrja å bruke ein ny mal, {{datoar}}, som ser ut til å fungere bra med tanke på dei problema som har vore med andre slike malar. Det er jo flott! Difor lurer eg på kvifor du t.d. i Asgeir Brekke bruker {{fødd-lua}}? Det fører jo til dei same problema som tidlegare, med lineskift og rar formatering. Tynnoel (ordskifte) 31. mai 2019 kl. 17:21 (CEST)

Mal:Datoar er ein nokså enkel mal som ein ikkje kan leggja til ekstra informasjon i, som fødestad eller ei sortering anna enn det siste namnet i tittelen. Han er mest meint som ein test på om parentesane er det største problemet, i tillegg til at han er lettare å bruka enn fødd2-lua og død-lua (han legg inn dødsdato automatisk om ein slik finst). Sidan det stod at Asgeir Brekke var fødd på Lesja brukte eg den gamle malen der. Det er framleis eit håp om at nokon kodarar kan finna ut kva problemet er med dei opphavlege malane og fiksa det. --Ranveig (diskusjon) 31. mai 2019 kl. 20:54 (CEST)
Ok. Men er det naudsynt å bruke ein mal i brødteksten, viss det er brukt ein mal i infoboksen? Eg veit ikkje korleis t.d. Mal:Fødselsdato og alder fungerer. Vert kategoriseringa rett også med bruk av den? Tynnoel (ordskifte) 1. juni 2019 kl. 08:07 (CEST)
Nei, ein treng berre bruka malen ein gong på sida. Fødselsdato og alder legg ikkje inn kategoriar eller sortering, det er berre ein mal som reknar ut ein alder. --Ranveig (diskusjon) 1. juni 2019 kl. 10:22 (CEST)
Den er grei. Takk for hjelpa! Tynnoel (ordskifte) 2. juni 2019 kl. 13:11 (CEST)

Bra jobba

 • Dopingmiddel. Sju hav (diskusjon) 24. juni 2019 kl. 14:57 (CEST)
 • Qing.
  Takk for artikkelens første referanse.
  (Jeg trur ikke at vanlige nettsøk, hadde fått fram akkurat den artikkelen.
  Flott at du gjorde den ekstra innsatsen, for å få fram en bortgjemt artikkel!) Helsing Sju hav (diskusjon) 16. juli 2019 kl. 15:41 (CEST)/ Sju hav (diskusjon) 16. juli 2019 kl. 15:45 (CEST)
Takk. Tenkte archive.org var raskast å finna fram i, og det var det nok. --Ranveig (diskusjon) 16. juli 2019 kl. 16:03 (CEST)
 • Lunnar-bildet (biletet) "ditt". (Den er jo verdt tusen ord!). Helsing Sju hav (diskusjon) 20. juli 2019 kl. 13:25 (CEST)

Linjer mellom mast-tal

No vart det bra! Det er utruleg kva rogalendingar får til. Sigmundg (diskusjon)

spørsmål om kategori (som gjerne kan vente til en kald høst-kveld)

vedrørende "Kategori:Folk etter utdanningsinstitusjon i England".
er du "for" å nominere, kategorien for sletting?
(Jeg har ikke noe i mot "kategori:Folk som har gått på Public School i England", eller
at artikkelen om meg eller mine venner, eventuelt hører til "kategori:Folk som har fått akademisk grad i Japan". Men,
den spesifikke utdanningsinstitusjonen, som kategori i biografi?
Wikipedia skal kanskje ikkje vera ein slags konkurrent til LinkedIn eller GuleSider - for folk som har gått på den-eller-den videregående skolen, eller universitet (eller barnehage for den saks skyld).
For øvrig har eg valt å ikkje ta opp denne saken, på ein "mere relevant" disk-side, i første omgang.
Viss teksten flyttast, ynskjer eg at signaturen min på "kopien", fjernast eller anonymiserast.) Vennleg hilsen Sju hav (diskusjon) 16. juli 2019 kl. 19:41 (CEST)/ Sju hav (diskusjon) 16. juli 2019 kl. 19:43 (CEST)

Trur det går greitt å ha ein del slike kategoriar. Av og til er det jo interessant å sjå kor mange britiske ministrar som har gått på Eton, for eksempel. --Ranveig (diskusjon) 16. juli 2019 kl. 20:17 (CEST)
kategori:"Statsministre, tidlegare Eton-studentar"?
50 personar "frå alle land", høyrast ikkje ut som eit høgt anslag, er mi meining.
Takk for ditt svar. ("Hele greia" kan vente inntil videre, for min del). Vennleg helsing Sju hav (diskusjon) 17. juli 2019 kl. 09:24 (CEST)

"Braksuksess"

Du har lagt tilbake tekst om "braksuksess" [21].
På generelt grunnlag spør jeg om Morgenbladet eller Wikipedia-brukarar har en klar grense for suksess for en debutroman, og "braksuksess".
Fint om man ikke trenger å la det gå prestisje i denne "saken".
Kanskje det holder å skrive at Morgenbladet skreiv en "bokmelding" om boka.
Dét henger høgt - kanskje høgare enn tomme ord (floskel) om "braksuksess."
For øvrig er jeg usikker på om det er mange som har lyst til å se denne "saken", på disk-siden til "braksuksess"-forfatteren.
En "himmelen er blå"-diskusjon, ligger kanskje ikke langt bak en "braksuksess-diskusjon - etter evt. fløtting". Helsing Sju hav (diskusjon) 29. juli 2019 kl. 12:41 (CEST)

Godt poeng, "braksuksess" er nok som regel for stort eit ord her. --Ranveig (diskusjon) 29. juli 2019 kl. 20:28 (CEST)

relevans mellom ein stad, og "alle i Noreg som heiter Veierland"

Veierland.
Du har satt følgjande, tilbake i artikkelen.
Insisterer du på at det skal stå i artikkelen? Ein ser ikkje tungtveiande grunnar eller en klar relevans for at det skal stå.

 • "Veierland er òg eit etternamn. 14. november 2005 var det 26 personar i Noreg med dette namnet." Helsing Sju hav (diskusjon) 1. oktober 2019 kl. 17:30 (CEST)

Du (eller dere) har gjort det pent, med bare en komma

(kinesisk 杭州, pinyin Hángzhōu).
(Hvis alt er greit med denne versjonen, så tipper jeg at jeg kommer til å gjøre slike redigeringer, cirka fire ganger i måndeden.) Helsing Sju hav (diskusjon) 1. oktober 2019 kl. 18:32 (CEST)

URL-ar

Det tufsa seg til litt med URL-ane i artikkelen Såmaskin. Sigmundg (diskusjon) 8. oktober 2019 kl. 21:33 (CEST)

Takk, trudde eg hadde samordna dei, men dengang ei. --Ranveig (diskusjon) 8. oktober 2019 kl. 21:39 (CEST)
Ref. 6 fungerer framleis ikkje. Var du logga inn (på The Econonist) då du las artikkelen? Sigmundg (diskusjon) 9. oktober 2019 kl. 05:14 (CEST)
Såg litt meir på ref. 6 og fann ut at dette er ein gamal referanse, som ikkje fungerer lengre, så eg fjerna han og la in "treng kjelde" til så lenge. Sigmundg (diskusjon) 9. oktober 2019 kl. 05:39 (CEST)
Ein skal ikkje ta ut referansar som ikkje verker, men merka dei som daude. Det er sjølvsagt betre med lesbare, men dersom dei har fungert er det betre enn ingenting. --Ranveig (diskusjon) 9. oktober 2019 kl. 09:52 (CEST)

Kategoriseringer

Hei Ranveig. I mitt arbeid på WP:NO med å opprette nye russiske skøyteløperbiografier, så tråler jeg gjennom kategorien for Russiske skøyteløpere på alle Wikipediaer som har IW-lenke til den fra WP:NO. og da jeg kom til den nynorske kategorien så stusset jeg over at det også lå utøvere som kun konkurrerte for Sovjetunionen der, det er noe jeg på WP:NO har unngått å gjøre. Fordi jeg i denne betydningen av russisk skøyteløper mener jeg har å gjøre med representasjon som løper/aktiv og ikke nåværende nasjonal tilhørighet. Så hvorfor har du da kategorisert Marija Isakova som russisk skøyteløper da ? Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 19. oktober 2019 kl. 23:35 (CEST)

Hei. Eg pleier kategorisera alle personar eg tilfeldigvis kjem over etter alle nasjonalitetane dei har tilhøyrd, også idrettsutøvarar. I dette tilfellet har eg nok følgd Engelsk Wikipedia. --Ranveig (diskusjon) 20. oktober 2019 kl. 09:06 (CEST)

Stephen Borough

Stephen Borough.
Vennligst merk hvordan tysk-wiki og en-wiki staver etternamnet hans. Helsing Sju hav (diskusjon) 6. november 2019 kl. 13:35 (CET)
Ein annan ting: du har fjerna referanse på at han var ein sjøkaptein. Så no kallar du ham berre ein "sjømann".
Fint om alle er ekstra påpasselig med hvordan ein framover redigerer Samiske språk-artikkelen, ogso. Sju hav (diskusjon) 6. november 2019 kl. 13:53 (CET)/ Sju hav (diskusjon) 6. november 2019 kl. 13:55 (CET)

Stilark- eller navboksendringar

Ei av endringane du har gjort har attendestilt funksjonen som gjer at hlist fungerer. Den fungerer ikkje lengre. Det er mange malar som brukar denne funksjonen som no ikkje ser bra ut. T.d. Mal:Camel. --Frokor (diskusjon) 9. november 2019 kl. 21:22 (CET)

Uffda! Eg trudde det berre var gamle malar som var blitt slått opp. Har no stilt tilbake stilarket, så får me sjå kva problem som blir retta og kva som ev. dukkar opp. Takk for at du seier frå. --Ranveig (diskusjon) 9. november 2019 kl. 21:58 (CET)
Trur eg prøvde på noko liknande ein gong, med same resultat. --Frokor (diskusjon) 9. november 2019 kl. 22:39 (CET)
Det er visst alltid ein ting som ikkje skal verka. Men dette hadde ei enkel løysing, eg hadde gløymt å ta med "bodyclass" i omsetjingsmalen. Det er svært mogleg at fleire slike punkt for utsjånad ikkje er med, så eg har no tenkt å samanlikna ein del musikkmalar i gammal og ny løysing og sjekka. Voner me kan få til malar med både samanlukking og flate lister og fin formatering til slutt. --Ranveig (diskusjon) 10. november 2019 kl. 08:55 (CET)

Malen for landslag

Hei! Eg ser at den navboksen som dykk nyttar er utilgjengeleg man kan også slå i saman den vanlege navboksen. En kan opna malen for endring slik at brukarane kan endra den. --80.212.168.78 12. november 2019 kl. 15:58 (CET)

Eg gjorde nettopp ei lita endring, kanskje det har fiksa problemet? --Ranveig (diskusjon) 12. november 2019 kl. 16:01 (CET)

Fiksa referansefeil

Hei Ranveig, Såg du klarte å fiksa ein feil som oppstod i referansane på ein av artiklane eg omsette. Same feilen oppstår nå når eg òg omsett andre artiklar. Hadde vore kjekt å skjøna korleis ein fiksar det. Hugsar du korleis du ordna det?

Feilen eg snakkar om: https://nn.wikipedia.org/wiki/Ulsrudvatnet Stusslig (diskusjon) 15. november 2019 kl. 18:33 (CET)

Ai ai. Her er det fleire lag av måtar å gjera ting på som ikkje verker saman. Omsetjingsverktøyet, som er i ein slags evig betatilstand, hentar tydelegvis inn fullstendige referansar kvar gong dei er brukte for tida. Ein skal berre oppgje dei ein gong per artikkel, og elles bruker ein <ref name="EitNamn"/> (eller muligens kopier og lim inn i Visuell endring). I tillegg var det ein del referansar som ikkje blei viste fordi infoboksen på bokmål ikkje er heilt lik den på nynorsk. Eg prøvde å ordna dette i Visuell endringsmodus utan å få det til. Her må ein til rota av kjeldekoden. --Ranveig (diskusjon) 16. november 2019 kl. 10:06 (CET)
Aha, då trur eg at eg skjønte korleis ein gjer det. Takk for hjelpa! Stusslig (diskusjon) 16. november 2019 kl. 12:11 (CET)

Ukas artikkel

Hei, eg ser at det er du som legg til Vekas artikkel dei fleste vekene. Og at du som hovudregel legg dei ut søndagen 8 dagar før dei skal på framsida. Går det an å oppmode deg til å ligge enda ei veke føre det? Eg jobber med dei andre byttejobbane, og for min eigen del liker eg å ligge i forkant, slik at det ikkje er så sårbart for fravær og uventa hendelser. Mvh --M. Haugen (diskusjon) 29. november 2019 kl. 15:06 (CET)

Ja, eg kan prøva å få til det. Om ikkje anna så kan eg leggja inn eit tidleg utkast her på nn:, for ganske ofte snik det seg inn feil som eg må inn og retta seinare. --Ranveig (diskusjon) 29. november 2019 kl. 15:40 (CET)

er dette Gule sider for den eller den yrkesgruppa?

Joshua Wilbur, og svensk-wiki artikkel.
Dette er ikkje Gule sider ("Yellow Pages") for lingvister eller professorar eller doktorar.
Kor mykje lågare (?) inklusjons-kriterier skal nynorsk-wiki ha, enn dei hos engelsk-wiki og tysk-wiki?
Er følgjande person noko meir enn "mann med jobb" i Sverige, "mann med jobb" i Tyskland, født i USA?
(Det kan hende at han har vore ein viktig mann, kanskje blant dei 2-3 viktigste, for svensk godkjenning av "Norge-Sverige språket pitesamisk".
Det kan hende at wikipedia-brukarar ikkje klarer å skaffe referanser på hans viktighet for at skriftspråket fikk en statleg godkjenning i 2019.)
Synes du han er wiki-notabel (og/eller wiki-relevant) på nynorsk?
(Alle universitetsansatte lingvister har kanskje mastergrad/doktorgrad, så det gir nok ingen peikepinn om wiki-notabilitet). Helsing Sju hav (diskusjon) 30. november 2019 kl. 01:06 (CET)

In English: I have listed the broad question, about the above, on another project.
På norsk: Eg har nemnd saka ovanfor/ovenfor, på eit anna prosjekt. Helsing Sju hav (diskusjon) 30. november 2019 kl. 17:46 (CET)

Her er saka: Viss du ser på de wp (som legg lista for leksikonrelevans høgt, kanskje høgast av alle wp-ane) ser du at dei har personartiklar om 1700 germanistar (lingvistar som har forska på tysk). For norsk har vi artiklar om ca. 100 forskarar på nn wp. Det er to personar som har skrive kvar sin grammatikk over pitesamisk, vi har på nn wp artikkel om ein av dei, Joshua Wilbur, men ikkje om den andre, Juhani Lehtiranta. Som lingvist kan eg fortelje deg at vi ikkje vurderer språk etter kor mange talarar dei har. Den grammatiske strukturen til eit språk er like interessant uansett. Bokmålswikipediaen listar 6 hettittologar (nb:Kategori:Hettittologer, en wp har 26. Dette er eit utdøydd språk, utan ein einaste talar. En wp har artiklar om tre lingvistar som har forska på kildinsamisk. Den uralske språkfamilien, som pitesamisk tilhøyrer, er verdas nest best utforska språkfamilie. To av språkgreinene i denne familien blir snakka i Norden, språkområdet for m.a. nn wp. Spørsmål knytt til både nordiske og uralske (samiske, austersjøfinske) språk får rett nok ikkje like stor mediedekning som fotball, men her i Nord-Noreg er dei likevel tema for den offentlege debatten på bortimot dagleg basis. Så ja, han er sentral i framstillinga av forskingshistoria til ein av dei ni språka i den vestlegaste greina av uralsk. Er han så viktigare enn fotballspelarane og forfattarane vi har artiklar om? I og med at dette er Wikipedia treng vi ikkje setje dei opp mot kvarandre. Det eg dermed veit, er at for utviklinga av kunnskap om dei 7000 språka som blir snakka i verda i dag er han, som ein av to grammatikarar for eitt av desse språka, viktigare enn dei fleste av dei 1700 som har forska på tysk. Trondtr (diskusjon) 1. desember 2019 kl. 00:12 (CET) 
Hmm, situasjonen var verre en eg trudde. Eg trudde du klaga på at det var ein artikkel for mykje her på nn wp. No ser eg at vi ikkje har ein artikkel her. Problemet er altså det motsette. Trondtr (diskusjon) 1. desember 2019 kl. 00:23 (CET)

In English: it happens all the time, that persons might be wiki-notable, but it is hard to come by the references that demonstrate notability.
You seem to believe that he is wiki-notable.
If an article about him, is rejected at German-wiki or en-wiki, then I should have no problem getting onboard an idea, saying that "okay, our standards are somewhat different (or lower, in the eyes of some), than those at german-wiki / en-wiki", and
should try to have a stub about him, focusing on the stuff that the independent references deal with.
I see one quite interesting reference [22], one from Arjeplog-nytt:
I get from it that he was editor of the book/dictionary in 2016. And the following year, a four-person team started something, which (in 2019) resulted in "some type of formal acceptance" of the written language; And in 2019 four wiki-notable persons signed the "acceptance-document" (, but not Wilbur, because the four-person team only took "his" ortography, and "accepted it with few reservations, if any" [my words]). The "Arjeplog-nytt information" hints at notability, for nynorsk-wiki, quite possibly.
If you can state in plain nynorsk, what happened according to the "Arjeplog-Nytt stuff", and
perhaps what seemingly happened, but what the reference seems not to have captured, then that would be of great help.

[Unfinished text]
But translating a "very flawed" [my words] or "quite misleading" [my words] Swedish-wiki article, is one of the issues I am warning against.
(Another thing, you being a Doctor/"doctorate-owner" in a relevant field, might give your arguments some kind of extra weight at German-wiki, also.)
På nynorsk: eg håper på at eg rekker å omsette (sette om) mitt innlegg, i laupet av dei neste 48 timane. Helsing Sju hav (diskusjon) 1. desember 2019 kl. 02:57 (CET)/ Sju hav (diskusjon) 1. desember 2019 kl. 03:02 (CET)/ Sju hav (diskusjon) 1. desember 2019 kl. 03:11 (CET)/ Sju hav (diskusjon) 1. desember 2019 kl. 03:16 (CET)

Linje etter linje med tungt forståeleg tekst på brukarsider er ikkje så veldig konstruktivt, Sju hav. --Ranveig (diskusjon) 1. desember 2019 kl. 08:17 (CET)
Linje etter linje, gjorde at brukar:Trondtr løste saken konstruktivt.
(Sjå Joshua Wilbur.)
Min brukarside er åpen for Skillingsvisar, viss det er behov.
(Ingen skillingsvise nemnd_ , ingen skillingsvise glemt/ gløymd.) Helsing Sju hav (diskusjon) 1. desember 2019 kl. 16:30 (CET)

recommend block two IP ranges

Can I suggest that you consider blocking the ranges special:Bidrag/197.38.0.0/16 and special:Bidrag/197.39.0.0/16, or watching and considering long term blocking. The Arab string vandal is a persistent pest and these two ranges are from where they predominantly edit,a and we have been making this recommendation as they progress across wikis. You can see the local tracking of this at AF/global-202. Unfortunately globally blocking has other consequences for some of the Arabic countries. Billinghurst (diskusjon) 13. desember 2019 kl. 15:53 (CET)

Thank you for your advice, I have blocked both for a year. --Ranveig (diskusjon) 13. desember 2019 kl. 15:55 (CET)

Endringsfjerning

Ser du har en hel mengde med «endringsfjerning» som ikke er dette, men ordinær redigering. I slike tilfeller er det bedre å klikke på lenka til en revisjon, og så åpne revisjonen for redigering. Når du bruker «endringsfjerning» som utgangspunkt blir revisjonen logget som tilbakerullet, som er feil i disse tilfellene. Jeblad (bot) (diskusjon)

OK. --Ranveig (diskusjon) 17. desember 2019 kl. 08:18 (CET)

Småtteri (i tilfelle/ høve det er av interesse)

 • "og har namn sjølve brua over elva som er bygd der" [23].
  innspill: noko som lignar litt på,
  "... og har namn etter brua over elva", eller
  "... og har namn etter (sjølve) brua (som er bygd) over elva".
  Utan parentes_, er nok eit delmål. Helsing Sju hav (diskusjon) 8. februar 2020 kl. 14:09 (CET)
Takk for tipset, det var eit ord som var blitt gløymd der. --Ranveig (diskusjon) 8. februar 2020 kl. 14:12 (CET)

Vern av artikkel om Lu Yuo - redigeringskrig

Hei. No har eg gjennom heile laurdagen freista å rett opp i ein stendig straum av endringar frå Brukar: sju hav i artikkelen om Lu Yuo. Eg har gjort mitt beste for å kome brukaren i møte på diskusjonssida, men opplever at det er vanskeleg å nå gjennom til vedkomande. Det dreier seg til dømes om at brukaren legg inn anakronismar som er eigna til å villeie lesarar, kjem med framlegg til endringar som ikkje er relevante, skjuler tekst og stiller spørsmål ved opplysningar i artikkelen som ein lett kan finne svar på ved å faktisk lese artikkelen og sjekke opplysningane opp mot dei mange kjeldetilvisingane eg har nytta tid og krefter på å setje inn i artikkelen. No sist har vedkomande lagt inn ei eiga attdikting (frå engelsk wikipedia) av eit dikt-utdrag som allereie er sitert i teksten av attdiktaren Arne Dørumsgaard, basert på at han ikkje er i stand til å Google seg fram til ei opplysing som eg har sitert i teksten og henta frå ein av Dørumsgaards mange omfattande kulturhistoriske artiklar om kinesiske tilhøve.

Det er sjølvsagt fint dersom brukarar her på Wikipedia ønskjer å stille saklege spørsmål og gjere konstruktive endringar som forbetrar innhaldet vårt, men eg har ikkje tid til å gå inn i ein redigeringskrig med einskilde brukarar som legg inn unaudsynlege endringar og ikkje verkar å vere viljuge til å gå i dialog - eg vil langt heller nytte tida mi på meir nyttige ting her inne. Er det mogleg for deg som administrator å verne artikkelen om Lu Yuo frå stendige endringar?--Lurveleven (diskusjon) 15. februar 2020 kl. 23:21 (CET)

Ja, dette er irriterande oppførsel. Eg har oppgradert vernet for ei tid. --Ranveig (diskusjon) 16. februar 2020 kl. 08:44 (CET)

Takk!--Lurveleven (diskusjon) 16. februar 2020 kl. 10:49 (CET)

Nyansering [24] frå dansk-wiki.
(Forskjellige språkutgaver av wikipedia, har ofte noe forskjellige regler.) Hvordan sjelslivet til den kinesiske forfatteren omtales, med referanser som nok er tvilsomme til akkurat det formålet (kommentering av sjelslivet)?
Ordet «irriterande» passer kanskje om den greia. Helsing Sju hav (diskusjon) 17. februar 2020 kl. 19:19 (CET)

Utvald artikkel/Veke 12, 2020

Fint at Colombia blir vist fram på framsida med La Guajira. Eit spørsmål om biletet: Viss kategoriseringa på Commons er rett, så er det frå nabofylket Cesar. Kan vi i staden plukke eit bilete frå Uribia (ørkenlandskap) eller frå ein av dei andre kommunane i Guajira? Distracción, Manaure, Riohacha --Roar (diskusjon) 23. februar 2020 kl. 11:59 (CET)

Ja, det er kjekt å finna ein slik artikkel om eit nytt (for meg) emne. Det var godt du sjekka medan utvalet er eit utkast. Eg har bytta bilde, men om du vil kan du leggja inn eit anna må du gjerne gjera det. Eg vurderte også å bruka eit kart som illustrasjon. --Ranveig (diskusjon) 23. februar 2020 kl. 13:31 (CET)

Går du god (eller heilt god) for ...

 • "9. mars 2020 hadde ein stadfesta over 110 000 tilfelle, 5 800 av dei rekna som seriøse".
  (Kommentar: "... alvorlege"?). Helsing Sju hav (diskusjon) 9. mars 2020 kl. 14:19 (CET)
 • "og derfor gjekk ein ut frå at viruset [ ... er/var ] zoonotisk". Sju hav (diskusjon) 9. mars 2020 kl. 14:25 (CET)
 • "20. januar melde Kina frå om når 140 nye pasientar på ein dag, medrekna to personar i Beijing og ein i Shenzhen". Sju hav (diskusjon) 9. mars 2020 kl. 14:28 (CET)
 • "Seinare offisielle data viste at 6 174"
  Kommentar: Seinare offisielle tal/talmateriale ... ? Sju hav (diskusjon) 9. mars 2020 kl. 14:32 (CET)
 • "risikoen for smitte frå ein smitta person utan symptom".
  Kommentar: "risikoen for smitte frå ein (smitta) person utan symptom": Kanskje formuleringen berre får stå. Sju hav (diskusjon) 9. mars 2020 kl. 19:01 (CET)
 • "spreiing av ... og konspirasjonsteoriar om viruset på nettet"
  Kommmentar: Det er allereie mye virus (datavirus) på nettet, kan ein seie. Omskrive til noko sånt som, "feilinformering på nettet og spreiing av konspirasjonsteoriar". Sju hav (diskusjon) 10. mars 2020 kl. 00:03 (CET)
 • "Viruset som forårsaka utbrotet er kjend som SARS-CoV-2, eit nytt koronavirus som er i slekt med flaggermus-koronavirus, skjeldyrkoronavirus[61] og SARS-CoV."
  Kommentar: SARS-CoV-2 er diskutabelt ikkje i slekt med seg sjølv_. For øvrig kan ein diskutabelt hevde at de lærde strides om evt. relasjon mellom vårt koronavirus [mine ord] og dei to andre nemnde koronavirusa. (Tala er interessante, men det er ikkje sikkert at ditt ordvalg er en nøktern gjengivning av status på forskningen; konsensus hos forskarane er diskutabelt noko som høyrer framtida til, kan ein seie.) Helsing Sju hav (diskusjon) 10. mars 2020 kl. 00:20 (CET)/ Sju hav (diskusjon) 10. mars 2020 kl. 00:25 (CET)

Corona mal hjelpe

Hei. Vil du kunne hjelpe meg med å lage en "coronavirus_outbreak_data" -mal for den svenske og danske wikisiden om koronaviruset?--Thronedrei (diskusjon) 22. mars 2020 kl. 21:53 (CET)

Vennligst sjå ein relevant diskusjon på dansk-wiki, [25].
(Det har vært en grei nok interesse på nynorsk-wiki for malen som Ranveig laga; jeg har mine tvil om den malen passer for dansk-wiki - interessen er kanskje ikke der. Malen blir nok sletta på dansk-wiki hvis interessen for oppdateringer ikke er der.
Svensk-wiki er kanskje verdt å forsøke først; jeg tipper at interessen kan være grei nok der.) Helsing Sju hav (diskusjon) 23. mars 2020 kl. 00:03 (CET)
Takk. Jeg håper de danske borgerne interesserer seg og legger den til wiki-en. De har mange tilfeller corona i Danmark, så det kan være i stand til å hjelpe dem.--Thronedrei (diskusjon) 25. mars 2020 kl. 07:58 (CET)

Hei @Thronedrei:. Det burde gå an å kopiera malen omtrent slik han er frå nn: til dei andre wikipediaene, berre med lokale namn (og kanskje ein annan mal enn Flagg). Men malen er dessverre blitt meir og meir komplisert og kanskje mindre relevant etter kvart som tida er gått, så eg veit ikkje om det er verdt alt arbeidet. --Ranveig (diskusjon) 23. mars 2020 kl. 11:31 (CET)

Jeg har ingen problemer med å kopiere malen. Men grunnen til at jeg spurte er fordi jeg ikke vet hvordan jeg skal sette og lage maler. Dette var grunnen til at jeg håpet at du kunne hjelpe meg med å sette den opp.--Thronedrei (diskusjon) 25. mars 2020 kl. 07:57 (CET)
Ønsker desse wikipediaene seg ein slik mal? --Ranveig (diskusjon) 25. mars 2020 kl. 12:10 (CET)

Liste over filosofar (etter nasjonalitet), med artiklar på en-wiki

Liste over filosofar med artiklar på Wikipedia sin engelske utgåve.
(Er det problematisk om eg i framtida skulle ha laga ein slik artikkel/ liste?

Om ikkje anna, så kunne lista ogso ha eit felt der det stod "ja" eller "nei" vedr. Utgivelser på norsk.)
Eit siste felt kunne kanskje lenke til Wikidata. Helsing Sju hav (diskusjon) 24. mars 2020 kl. 17:39 (CET)

Dette høyrest ikkje ut som noko Wikipedia treng i hovudnamnerommet. Du kan sjølvsagt laga ei slik liste i ditt eige brukarnamnerom. --Ranveig (diskusjon) 24. mars 2020 kl. 17:41 (CET)<bt>

Kanskje Liste over filosofar (etter namn), då.
Artikkel på engelsk-wiki. Helsing Sju hav (diskusjon) 24. mars 2020 kl. 18:34 (CET)

The article is a derivative under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License. A link to the original article can be found here and attribution parties here. By using this site, you agree to the Terms of Use. Gpedia Ⓡ is a registered trademark of the Cyberajah Pty Ltd.